Algemeen

Azores Portugal: Een Paradijs op Aarde

De Azoren, een autonome regio van Portugal, is een archipel van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan. Het is een van de meest afgelegen en ongerepte plekken op aarde en biedt een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en avontuurlijke activiteiten. De Azoren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, duikers en avonturiers. In dit artikel zullen we de Azoren verkennen en ontdekken waarom het een must-visit bestemming is.

De Azoren: Een Overzicht

De Azoren bestaan uit negen eilanden: São Miguel, Santa Maria, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial, Flores en Corvo. Elk eiland heeft zijn eigen unieke kenmerken en charme. São Miguel is het grootste eiland en heeft de meeste toeristische voorzieningen. Het is ook de thuisbasis van de hoofdstad van de Azoren, Ponta Delgada. Terceira is een ander populair eiland vanwege de historische stad Angra do Heroísmo, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Er zijn meer dan 20 soorten walvissen en dolfijnen die in de wateren rond de Azoren leven. Het is ook een populaire bestemming voor duikers vanwege de kristalheldere wateren en de overvloed aan zeeleven.

Wat te doen op de Azoren

Er zijn tal van activiteiten te doen op de Azoren, van wandelen en fietsen tot walvissen spotten en duiken. Hier zijn enkele van de populairste activiteiten:

Wandelen

De Azoren hebben een uitgebreid netwerk van wandelpaden die door de prachtige natuurlijke omgeving lopen. Er zijn wandelingen voor alle niveaus, van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de populairste wandelingen is de Sete Cidades-wandeling op São Miguel, die je meeneemt naar de beroemde kratermeren van het eiland.

Walvissen en dolfijnen spotten

De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden om deze majestueuze dieren te zien. Je kunt bultruggen, potvissen, orka’s en dolfijnen zien in de wateren rond de Azoren.

Duiken

De Azoren hebben een overvloed aan zeeleven en kristalheldere wateren, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers. Er zijn verschillende duiklocaties rond de eilanden, waaronder scheepswrakken en grotten. Je kunt ook duiken met manta’s en haaien.

Thermale baden

De Azoren hebben een rijke geothermische geschiedenis en er zijn verschillende thermale baden op de eilanden. Deze baden zijn gevuld met warm water dat afkomstig is van de vulkanische activiteit op de eilanden. Het is een geweldige manier om te ontspannen na een dag vol avontuur.

De Natuurlijke Schoonheid van de Azoren

De Azoren zijn een van de meest ongerepte plekken op aarde en bieden een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

Lagoa das Sete Cidades

Lagoa das Sete Cidades is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de Azoren. Het is een set van twee kratermeren die zijn verbonden door een smalle brug. Het water is helderblauw en groen en wordt omringd door weelderige groene heuvels.

Furnas

Furnas is een dorp op São Miguel dat bekend staat om zijn geothermische activiteit. Er zijn verschillende warmwaterbronnen en geisers in het gebied, evenals een botanische tuin en een meer. Het is ook de thuisbasis van de beroemde cozido, een traditioneel gerecht dat wordt gekookt in de grond met behulp van de geothermische hitte.

Pico-berg

De Pico-berg is de hoogste berg van Portugal en ligt op het eiland Pico. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden en de oceaan.

Caldeira Velha

Caldeira Velha is een natuurlijk zwembad op São Miguel dat wordt gevoed door warmwaterbronnen. Het water is warm en helderblauw en wordt omringd door weelderige groene vegetatie. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Azoren.

Conclusie

De Azoren zijn een paradijs op aarde en bieden een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en avontuurlijke activiteiten. Het is een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars, duikers en avonturiers. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, de Azoren hebben voor elk wat wils. Plan je volgende vakantie naar de Azoren en ontdek waarom het een van de meest unieke en prachtige plekken op aarde is.

Ratingpost

Dit is ook Portugal