Algemeen

Eilandjes bij Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en vriendelijke bevolking. Maar wist je dat Portugal ook een aantal prachtige eilandjes heeft? In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste eilandjes bij Portugal.

1. Madeira

Madeira is een eiland dat behoort tot Portugal en ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Marokko. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige natuur en milde klimaat. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Op Madeira vind je onder andere de Pico do Arieiro, de op twee na hoogste berg van het eiland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de oceaan. Ook de botanische tuinen van Funchal zijn een bezoekje waard. Hier vind je meer dan 2000 verschillende plantensoorten uit de hele wereld.

2. Azoren

De Azoren zijn een groep van negen eilanden die behoren tot Portugal en liggen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 kilometer ten westen van Lissabon. De eilanden staan bekend om hun prachtige natuur en zijn een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Op de Azoren vind je onder andere de Caldeira das Sete Cidades, een kratermeer dat bekend staat om zijn prachtige blauwe en groene kleuren. Ook de Furnas-vallei is een bezoekje waard. Hier vind je warmwaterbronnen en geisers die zorgen voor een spectaculair schouwspel.

3. Porto Santo

Porto Santo is een klein eiland dat behoort tot Portugal en ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Madeira. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere water.

Op Porto Santo vind je onder andere het Praia do Porto Santo, een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt over 9 kilometer. Ook kun je hier genieten van de lokale keuken, met gerechten als gegrilde vis en Espetada, een traditioneel gerecht van gegrild vlees op een spies.

4. Berlenga

Berlenga is een klein eiland dat behoort tot Portugal en ligt voor de kust van Peniche, ongeveer 10 kilometer ten westen van het vasteland. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars.

Op Berlenga vind je onder andere de Fortaleza de São João Baptista, een fort dat gebouwd is in de 16e eeuw om het eiland te beschermen tegen piraten. Ook kun je hier genieten van de lokale keuken, met gerechten als verse vis en zeevruchten.

5. Ilha da Culatra

Ilha da Culatra is een klein eiland dat behoort tot Portugal en ligt voor de kust van Faro, in het zuiden van Portugal. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere water.

Op Ilha da Culatra vind je onder andere het Praia da Ilha da Culatra, een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt over 7 kilometer. Ook kun je hier genieten van de lokale keuken, met gerechten als gegrilde vis en Cataplana, een traditioneel gerecht van vis en schelpdieren.

Conclusie

Portugal heeft een aantal prachtige eilandjes die zeker een bezoekje waard zijn. Of je nu houdt van natuur, stranden of avontuur, er is voor ieder wat wils. Van het prachtige Madeira tot de spectaculaire Azoren, Portugal heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je vakantie naar een van deze prachtige eilandjes bij Portugal en geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal