Algemeen

Huis Portugal: Een Gids voor het Kopen van een Huis in Portugal

Als je op zoek bent naar een huis in het buitenland, dan is Portugal een geweldige optie. Het land heeft een prachtige kustlijn, een rijke geschiedenis en cultuur, en een heerlijk klimaat. Bovendien is het kopen van een huis in Portugal relatief eenvoudig en betaalbaar. In dit artikel geven we je een gids voor het kopen van een huis in Portugal.

Waarom een Huis Kopen in Portugal?

Portugal is een populaire bestemming voor expats en gepensioneerden vanwege het milde klimaat, de prachtige stranden en de betaalbare kosten van levensonderhoud. Het land heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, met veel historische bezienswaardigheden en festivals. Bovendien is Portugal een veilig land met een goede gezondheidszorg en een hoog niveau van levenskwaliteit.

Als je op zoek bent naar een huis in Portugal, dan zijn er veel opties beschikbaar. Je kunt kiezen voor een appartement in een stad, een villa aan de kust, of een boerderij op het platteland. Er zijn ook veel verschillende regio’s om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Waar te Zoeken naar een Huis in Portugal?

Er zijn veel verschillende websites en makelaars die huizen te koop aanbieden in Portugal. Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te zoeken:

 • Imovirtual
 • Casa Sapo
 • Realtor.com
 • Portugal Property
 • Engel & Völkers

Het is ook een goed idee om lokale makelaars te zoeken in de regio waar je geïnteresseerd in bent. Zij hebben vaak toegang tot huizen die niet op de grote websites worden vermeld en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte woning.

Wat zijn de Kosten van een Huis in Portugal?

De kosten van een huis in Portugal variëren sterk, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het huis. Over het algemeen zijn huizen in Portugal echter betaalbaarder dan in veel andere Europese landen.

Hier zijn enkele voorbeelden van de gemiddelde prijzen van huizen in Portugal:

 • Een appartement in Lissabon: €250.000 – €500.000
 • Een villa aan de Algarve: €500.000 – €1.000.000
 • Een boerderij in het binnenland: €200.000 – €500.000

Het is belangrijk om te onthouden dat er ook extra kosten zijn bij het kopen van een huis in Portugal, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en advocaatkosten. Deze kosten kunnen oplopen tot ongeveer 10% van de aankoopprijs van het huis.

Wat zijn de Belastingen bij het Kopen van een Huis in Portugal?

Als je een huis koopt in Portugal, moet je rekening houden met verschillende belastingen en heffingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Overdrachtsbelasting: Dit is een belasting die wordt geheven op de aankoopprijs van het huis en varieert van 0% tot 6%, afhankelijk van de waarde van het huis.
 • Onroerendgoedbelasting: Dit is een jaarlijkse belasting die wordt geheven op de waarde van het huis en varieert van 0,3% tot 0,8%.
 • Inkomstenbelasting: Als je in Portugal woont en inkomen hebt, moet je inkomstenbelasting betalen. De tarieven variëren van 14,5% tot 48%, afhankelijk van je inkomen.

Het is belangrijk om deze belastingen en heffingen in gedachten te houden bij het budgetteren voor de aankoop van een huis in Portugal.

Wat zijn de Stappen bij het Kopen van een Huis in Portugal?

Als je een huis wilt kopen in Portugal, zijn hier de stappen die je moet volgen:

 1. Zoek een huis dat aan je wensen voldoet.
 2. Maak een afspraak met de verkoper of makelaar om het huis te bezichtigen.
 3. Als je besluit om het huis te kopen, moet je een aanbetaling doen om het huis te reserveren.
 4. Je hebt een advocaat nodig om het koopcontract op te stellen en te controleren.
 5. Je moet een notaris inschakelen om de overdracht van het eigendom te regelen.
 6. Je moet de overdrachtsbelasting en andere kosten betalen.
 7. Als alles is afgerond, ontvang je de sleutels van je nieuwe huis!

Het is belangrijk om een advocaat en notaris te hebben die je kunnen helpen bij het proces van het kopen van een huis in Portugal. Zij kunnen je adviseren over de lokale wetgeving en ervoor zorgen dat alles correct wordt afgehandeld.

Conclusie

Het kopen van een huis in Portugal kan een geweldige investering zijn voor degenen die op zoek zijn naar een nieuw avontuur in het buitenland. Met een prachtige kustlijn, een rijke geschiedenis en cultuur, en een betaalbare levensstijl, is Portugal een populaire bestemming voor expats en gepensioneerden. Door de stappen te volgen die we hierboven hebben beschreven en de hulp in te roepen van lokale advocaten en notarissen, kun je gemakkelijk een huis kopen in Portugal en genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal