Algemeen

Mapa Portugal: Ontdek de schoonheid van Portugal

Portugal is een prachtig land in het zuidwesten van Europa. Het land staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultuur, heerlijke eten en prachtige landschappen. Een goede manier om Portugal te ontdekken is door middel van een mapa Portugal. In dit artikel zullen we de belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal bespreken en hoe je deze kunt vinden op een mapa Portugal.

Belangrijkste steden van Portugal

Portugal heeft een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste steden van Portugal:

 • Lissabon
 • Porto
 • Coimbra
 • Funchal
 • Évora

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is een van de meest populaire steden van het land. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke eten en bruisende nachtleven. Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn wijnproductie en prachtige historische centrum. Coimbra is een stad met een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van de oudste universiteit van Portugal. Funchal is de hoofdstad van het eiland Madeira en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en landschappen. Évora is een stad in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en Romeinse tempels.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal

Portugal heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het land. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal:

 • Torre de Belém
 • Mosteiro dos Jerónimos
 • Praça do Comércio
 • Ponte Dom Luís I
 • Palácio da Pena
 • Castelo de São Jorge
 • Alfama
 • Ribeira
 • Palácio Nacional de Sintra
 • Mosteiro de Santa Maria da Vitória

Torre de Belém is een prachtige toren in Lissabon die werd gebouwd in de 16e eeuw als onderdeel van de verdediging van de stad. Mosteiro dos Jerónimos is een klooster in Lissabon dat werd gebouwd in de 16e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Praça do Comércio is een groot plein in het centrum van Lissabon en is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als locals. Ponte Dom Luís I is een prachtige brug in Porto die de stad verbindt met Vila Nova de Gaia. Palácio da Pena is een prachtig paleis in Sintra dat werd gebouwd in de 19e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Castelo de São Jorge is een kasteel in Lissabon dat dateert uit de middeleeuwen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Alfama is een historische wijk in Lissabon en staat bekend om zijn smalle straatjes en prachtige uitzichten. Ribeira is een wijk in Porto die bekend staat om zijn prachtige uitzichten over de rivier de Douro. Palácio Nacional de Sintra is een prachtig paleis in Sintra dat dateert uit de middeleeuwen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mosteiro de Santa Maria da Vitória is een klooster in Batalha dat werd gebouwd in de 14e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hoe vind je deze bezienswaardigheden op een mapa Portugal?

Een mapa Portugal is een kaart van Portugal waarop je alle belangrijke steden, dorpen, wegen en bezienswaardigheden kunt vinden. Hieronder vind je een aantal tips om deze bezienswaardigheden te vinden op een mapa Portugal:

 • Zoek de naam van de stad of bezienswaardigheid op de kaart en markeer deze met een pen of potlood.
 • Gebruik de legenda om te zien welke symbolen worden gebruikt voor bezienswaardigheden en markeer deze op de kaart.
 • Gebruik de schaal van de kaart om de afstand tussen de verschillende bezienswaardigheden te bepalen.
 • Gebruik de kaart om de beste route te vinden tussen de verschillende bezienswaardigheden.

Door het gebruik van een mapa Portugal kun je gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Portugal vinden en plannen welke je wilt bezoeken tijdens je reis.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Een goede manier om Portugal te ontdekken is door middel van een mapa Portugal. Door het gebruik van een mapa Portugal kun je gemakkelijk de belangrijkste steden en bezienswaardigheden vinden en plannen welke je wilt bezoeken tijdens je reis. Of je nu geïnteresseerd bent in de prachtige architectuur van Lissabon, de wijnproductie van Porto of de prachtige stranden van Funchal, Portugal heeft voor ieder wat wils. Dus pak je mapa Portugal en ga op ontdekkingstocht door dit prachtige land!

Ratingpost

Dit is ook Portugal