Algemeen

Oppervlakte Portugal

Portugal is een land dat zich bevindt in het zuidwesten van Europa. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 92.212 vierkante kilometer. Dit maakt Portugal het op 109 na grootste land ter wereld. In dit artikel gaan we dieper in op de oppervlakte van Portugal en wat dit betekent voor het land.

Geografie van Portugal

Portugal is gelegen op het Iberisch Schiereiland en wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het westen en zuiden. Het land grenst aan Spanje in het noorden en oosten. Portugal heeft een kustlijn van ongeveer 1.793 kilometer lang. Het land heeft een zeer gevarieerd landschap, met bergen, valleien, rivieren en kustgebieden. Het hoogste punt van Portugal is de berg Torre, die 1.993 meter hoog is en zich bevindt in het Serra da Estrela-gebergte.

Oppervlakte van Portugal

Zoals eerder vermeld heeft Portugal een oppervlakte van ongeveer 92.212 vierkante kilometer. Dit maakt Portugal het op 109 na grootste land ter wereld. Ter vergelijking, Nederland heeft een oppervlakte van ongeveer 41.543 vierkante kilometer. Portugal is dus meer dan twee keer zo groot als Nederland.

Bevolking van Portugal

Portugal heeft een bevolking van ongeveer 10,3 miljoen mensen. Dit betekent dat Portugal een bevolkingsdichtheid heeft van ongeveer 112 mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking, Nederland heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 508 mensen per vierkante kilometer. Dit betekent dat Nederland veel dichter bevolkt is dan Portugal.

Economie van Portugal

Portugal heeft een gemengde economie met een sterke nadruk op de dienstensector. De belangrijkste economische sectoren van Portugal zijn toerisme, textiel, kleding, schoenen, kurk, wijn en olijfolie. Portugal is ook een belangrijke producent van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, zoals wind- en zonne-energie. De economie van Portugal is de afgelopen jaren gegroeid, maar het land heeft nog steeds te maken met een hoge werkloosheid en een hoge staatsschuld.

Conclusie

Portugal is een land met een oppervlakte van ongeveer 92.212 vierkante kilometer. Het land heeft een gevarieerd landschap en een kustlijn van ongeveer 1.793 kilometer lang. Portugal heeft een bevolking van ongeveer 10,3 miljoen mensen en een bevolkingsdichtheid van ongeveer 112 mensen per vierkante kilometer. De economie van Portugal is gemengd, met een sterke nadruk op de dienstensector. Portugal heeft de afgelopen jaren economische groei doorgemaakt, maar het land heeft nog steeds te maken met uitdagingen zoals hoge werkloosheid en een hoge staatsschuld.

Dit is ook Portugal