Algemeen

Provincies Portugal

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Het land is verdeeld in 18 districten en 2 autonome regio’s, de Azoren en Madeira. Elk district is op zijn beurt weer onderverdeeld in verschillende provincies. In dit artikel zullen we de verschillende provincies van Portugal bespreken.

Noord-Portugal

Noord-Portugal is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen en historische steden. De regio is verdeeld in 5 provincies:

 • Viana do Castelo
 • Braga
 • Porto
 • Aveiro
 • Vila Real

Viana do Castelo is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. Braga is een provincie die bekend staat om zijn religieuze erfgoed en prachtige landschappen. Porto is de op één na grootste stad van Portugal en is een belangrijk economisch en cultureel centrum. Aveiro is een provincie die bekend staat om zijn kanalen en kleurrijke boten. Vila Real is een provincie die bekend staat om zijn prachtige bergen en wijngaarden.

Centraal-Portugal

Centraal-Portugal is een regio die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische steden. De regio is verdeeld in 6 provincies:

 • Coimbra
 • Leiria
 • Santarém
 • Castelo Branco
 • Viseu
 • Guarda

Coimbra is een provincie die bekend staat om zijn prachtige universiteit en historische stad. Leiria is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. Santarém is een provincie die bekend staat om zijn prachtige landschappen en historische stadjes. Castelo Branco is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische stadjes. Viseu is een provincie die bekend staat om zijn prachtige bergen en historische stadjes. Guarda is een provincie die bekend staat om zijn prachtige bergen en historische stadjes.

Lissabon en omgeving

Lissabon en omgeving is een regio die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stad. De regio is verdeeld in 2 provincies:

 • Lissabon
 • Setúbal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en is een belangrijk economisch en cultureel centrum. Setúbal is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes.

Alentejo

Alentejo is een regio die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische stadjes. De regio is verdeeld in 3 provincies:

 • Évora
 • Beja
 • Portalegre

Évora is een provincie die bekend staat om zijn prachtige historische stad en UNESCO-werelderfgoed. Beja is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische stadjes. Portalegre is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuur en historische stadjes.

Algarve

Algarve is een regio die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. De regio is verdeeld in 5 provincies:

 • Faro
 • Portimão
 • Lagos
 • Tavira
 • Silves

Faro is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stad. Portimão is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. Lagos is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. Tavira is een provincie die bekend staat om zijn prachtige stranden en historische stadjes. Silves is een provincie die bekend staat om zijn prachtige historische stad.

Azoren en Madeira

De Azoren en Madeira zijn autonome regio’s van Portugal. De Azoren bestaat uit 9 eilanden en Madeira bestaat uit 2 eilanden. Beide regio’s zijn bekend om hun prachtige natuur en historische stadjes.

Conclusie

Portugal is een land met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Elk district en elke provincie heeft zijn eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische stadjes of adembenemende natuur, Portugal heeft het allemaal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal