Algemeen

Inreisregels Portugal: Alles wat je moet weten voordat je op reis gaat

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inreisregels. Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Maar voordat je je koffers pakt en vertrekt, is het belangrijk om te weten welke documenten je nodig hebt en welke regels er gelden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de inreisregels van Portugal.

Visum en paspoort

Als Nederlander heb je geen visum nodig om Portugal te bezoeken. Je kunt maximaal 90 dagen in het land verblijven zonder visum. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart nog minimaal 3 maanden geldig is op de dag van vertrek uit Portugal.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronapandemie gelden er momenteel extra inreisregels voor Portugal. Zo moet je bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Als je geen test hebt, moet je ter plaatse een test doen en in quarantaine totdat de uitslag bekend is. Ook moet je een Passenger Locator Card invullen voordat je aankomt in Portugal. Dit is een formulier waarop je je persoonlijke gegevens en reisgegevens invult. Verder gelden er in Portugal dezelfde coronamaatregelen als in Nederland, zoals het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes en het houden van 1,5 meter afstand.

Reizen met kinderen

Als je met kinderen naar Portugal reist, moet je rekening houden met extra inreisregels. Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig en moeten ook een negatieve PCR-test kunnen laten zien als ze ouder zijn dan 12 jaar. Als je alleen reist met je kind, moet je een toestemmingsformulier bij je hebben waarop de andere ouder toestemming geeft voor de reis. Als de andere ouder niet meereist, moet je ook een bewijs van gezag of een uitspraak van de rechter bij je hebben.

Medische kosten en verzekering

Als je naar Portugal reist, is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. In Portugal geldt namelijk geen verplichte zorgverzekering zoals in Nederland. Als je medische kosten maakt in Portugal, moet je deze zelf betalen of laten vergoeden door je reisverzekering. Zorg er daarom voor dat je een reisverzekering hebt die medische kosten dekt.

Andere inreisregels

Naast de hierboven genoemde inreisregels, gelden er nog een aantal andere regels als je naar Portugal reist. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om je verblijf te bekostigen. Ook mag je geen verboden goederen meenemen, zoals drugs en wapens. Als je deze regels overtreedt, kan dit leiden tot boetes of zelfs een gevangenisstraf.

Conclusie

Als je naar Portugal reist, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de inreisregels. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt en dat je voldoet aan de coronamaatregelen. Als je met kinderen reist, moet je extra documenten bij je hebben en als je medische kosten maakt, moet je deze zelf betalen of laten vergoeden door je reisverzekering. Door je goed voor te bereiden en op de hoogte te zijn van de inreisregels, kun je optimaal genieten van je verblijf in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal