Algemeen

Spelers Portugal: Een Overzicht van de Beste Voetballers van Portugal

Portugal is een land dat bekend staat om zijn voetbalcultuur en heeft in de loop der jaren enkele van de beste voetballers ter wereld voortgebracht. Van Eusébio tot Cristiano Ronaldo, Portugal heeft een rijke geschiedenis als het gaat om voetbal. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de beste spelers Portugal ooit heeft voortgebracht.

Eusébio

Eusébio da Silva Ferreira, beter bekend als Eusébio, wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden. Hij werd geboren in Mozambique, dat destijds een Portugese kolonie was, en speelde het grootste deel van zijn carrière voor Benfica. Eusébio won de Ballon d’Or in 1965 en leidde Portugal naar de derde plaats op het WK van 1966. Hij scoorde negen doelpunten in dat toernooi en werd topscorer.

Luis Figo

Luis Figo is een andere legendarische speler uit Portugal. Hij begon zijn carrière bij Sporting Lissabon voordat hij naar Barcelona verhuisde en later voor Real Madrid speelde. Figo won de Ballon d’Or in 2000 en leidde Portugal naar de finale van het EK van 2004. Hij wordt beschouwd als een van de beste middenvelders aller tijden en was bekend om zijn technische vaardigheden en precisiepassing.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is zonder twijfel de meest bekende speler uit Portugal. Hij begon zijn carrière bij Sporting Lissabon voordat hij naar Manchester United verhuisde en later voor Real Madrid en Juventus speelde. Ronaldo heeft vijf Ballon d’Or-titels gewonnen en heeft talloze andere individuele prijzen gewonnen. Hij heeft Portugal naar de overwinning geleid op het EK van 2016 en is de topscorer aller tijden van de nationale ploeg.

Rui Costa

Rui Costa is een andere legendarische speler uit Portugal. Hij begon zijn carrière bij Benfica voordat hij naar Fiorentina verhuisde en later voor AC Milan speelde. Costa was een technisch begaafde middenvelder en werd beschouwd als een van de beste spelmakers van zijn tijd. Hij leidde Portugal naar de halve finales van het EK van 2000 en werd later benoemd tot de beste speler van dat toernooi.

Pauleta

Pauleta, wiens echte naam Pedro Miguel Carreiro Resendes is, is de topscorer aller tijden van Portugal. Hij scoorde 47 doelpunten in 88 wedstrijden voor de nationale ploeg. Pauleta speelde het grootste deel van zijn carrière voor Paris Saint-Germain en werd beschouwd als een van de beste spitsen van zijn tijd. Hij leidde Portugal naar de halve finales van het EK van 2004.

Nani

Nani, wiens echte naam Luís Carlos Almeida da Cunha is, is een andere bekende speler uit Portugal. Hij begon zijn carrière bij Sporting Lissabon voordat hij naar Manchester United verhuisde en later voor Valencia en Lazio speelde. Nani was een snelle en technisch begaafde vleugelspeler en werd beschouwd als een van de beste spelers van zijn tijd. Hij leidde Portugal naar de halve finales van het EK van 2012.

Bernardo Silva

Bernardo Silva is een van de opkomende sterren van Portugal. Hij begon zijn carrière bij Benfica voordat hij naar AS Monaco verhuisde en later voor Manchester City speelde. Silva is een technisch begaafde middenvelder en wordt beschouwd als een van de beste jonge spelers ter wereld. Hij leidde Portugal naar de overwinning op de Nations League in 2019.

Conclusie

Portugal heeft in de loop der jaren enkele van de beste voetballers ter wereld voortgebracht. Van Eusébio tot Cristiano Ronaldo, Portugal heeft een rijke geschiedenis als het gaat om voetbal. Andere legendarische spelers zoals Luis Figo, Rui Costa en Pauleta hebben ook bijgedragen aan de voetbalcultuur van Portugal. Met opkomende sterren zoals Bernardo Silva lijkt de toekomst van het Portugese voetbal ook veelbelovend te zijn.

Ratingpost

Dit is ook Portugal