Activiteiten

Bezoek aan Portoʼs Beroemde Boekwinkels en Bibliotheken

# Bezoek aan Portoʼs Beroemde Boekwinkels en Bibliotheken

Porto staat bekend als een bruisende stad met een rijke historie en cultuur. Een van de meest fascinerende aspecten van Porto is de overvloed aan prachtige boekwinkels en bibliotheken die de stad rijk is. Van de oude en charmante boekwinkels tot de imposante bibliotheken, Porto heeft voor elke boekenliefhebber wel iets te bieden.

## Livraria Lello

Een van de meest iconische boekwinkels van Porto is Livraria Lello. Deze prachtige boekwinkel, opgericht in 1906, is een van de oudste en mooiste boekwinkels van Europa. Het interieur van de boekwinkel is adembenemend, met zijn gotische architectuur, houten panelen en prachtig gedetailleerde glas-in-lood ramen. Het is dan ook geen verrassing dat Livraria Lello heeft gediend als inspiratiebron voor schrijvers als J.K. Rowling, die hier de sfeer en architectuur gebruikte als inspiratie voor de Harry Potter-serie. De boekwinkel trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld en staat bekend om zijn uitgebreide collectie boeken en unieke sfeer.

## Livraria Académica

Een andere belangrijke boekwinkel in Porto is Livraria Académica, gelegen in het hart van de stad. Deze boekwinkel is een belangrijk onderdeel van de culturele scene van Porto en is een van de favoriete bestemmingen voor studenten en intellectuelen. Livraria Académica biedt een uitgebreide selectie van academische boeken, literatuur, en kunstboeken. Naast de uitgebreide collectie boeken organiseert de boekwinkel regelmatig evenementen en lezingen met bekende schrijvers, waardoor het een levendige ontmoetingsplek is voor literatuurliefhebbers.

## Palácio de Bolsa Bibliotheek

Naast de prachtige boekwinkels herbergt Porto ook indrukwekkende bibliotheken, zoals de Palácio de Bolsa Bibliotheek. Deze bibliotheek bevindt zich in het paleis van de handelskamer en bevat een schat aan oude en zeldzame boeken en manuscripten. De bibliotheek heeft een prachtige en rustige sfeer en is de perfecte plek om te genieten van een goed boek in een historische setting.

## Biblioteca Pública Municipal do Porto

Een van de meest belangrijke bibliotheken in Porto is de Biblioteca Pública Municipal do Porto. Deze bibliotheek, opgericht in 1833, is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 300.000 boeken, tijdschriften, en andere documenten. De bibliotheek biedt een breed scala aan activiteiten en evenementen voor alle leeftijden, waaronder lezingen, workshops, en voorstellingen.

## Conclusie

Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige boekwinkels en bibliotheken die de stad rijk is. Of je nu een boekenliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in de cultuur en geschiedenis van Porto, de boekwinkels en bibliotheken van de stad bieden voor elk wat wils. Van de betoverende Livraria Lello tot de indrukwekkende Biblioteca Pública Municipal do Porto, Portoʼs boekwinkels en bibliotheken zullen zeker een blijvende indruk achterlaten op elke bezoeker.

Ratingpost

Dit is ook Portugal