De Luchthaven van Porto

De Luchthaven van Porto: algemene informatie

Portugal is een geweldig vakantieland in Zuid-Europa! Jaarlijks reizen er dan ook miljoenen toeristen naar één van de grote Portugese steden, waaronder het mooie Porto. De kans is groot dat je dan ook vlucht boekt naar Porto Airport (OPO). Het vliegveld is vernoemd naar de oud-minister Francisco Sá Cerneiro. De minister kwam op het leven bij een vliegtuigongeluk. Tegenwoordig is Porto Airport bijzonder groot en mag het jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers verwelkomen. Check hieronder meer informatie over de luchthaven van Porto:

Huurauto op Porto Airport

Je kan Porto en zijn omgeving het allerbeste gaan verkennen met een huurauto. Gelukkig zijn er op Porto Airport diverse bekende en betrouwbare autoverhuurbedrijven actief, zoals Hertz en Sixt. Dat biedt de kans om eenvoudig een auto te huren tegen een voordelige prijs. Simpelweg door online een auto te reserveren kan je van de goedkoopste huurbedragen genieten.

Taxi reserveren

Het is natuurlijk ook mogelijk om naar het hartje van Porto te reizen met een taxi. Een taxiritje naar het centrum kost slechts €25,00 en is dus zeer betaalbaar. Zeker als je met meerdere personen afreist naar Porto, dan is een taxi de beste keuze. Daarnaast kan je eventueel nog genieten van een fraaie korting, simpelweg door online alvast een taxi op Porto Airport te reserveren.

Openbaar vervoer

Je kan ook wat geld besparen door de taxi links te laten liggen en te kiezen voor het openbaar vervoer. Het is tussen 06:00 uur en 00:30 uur mogelijk om in de metro te stappen en binnen een half uurtje af te reizen naar het centrum. Het is een snelle en vooral goedkope verbinding tussen de luchthaven en de stad. Een kaartje voor de metro kost slechts €2,00 per persoon. Je kan ook voor een OV-kaart voor een langere periode kiezen, bijvoorbeeld een gehele dag. Er worden tevens nog shuttlebussen aangeboden en die kosten maximaal €9,00.

Goedkope vliegtickets kopen naar Porto Airport

Porto Airport is een bekende bestemming in Europa, vandaar dat veel grote en kleine luchtvaartmaatschappijen op Porto vliegen. Enkele voorbeelden zijn KLM en Transavia. De prijsvechter RyanAir biedt ook vluchten vanuit Nederland naar de Portugese stad aan. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur, wanneer je vertrekt vanaf Schiphol. Vergelijk online de ticketprijzen en zoek naar de allerbeste deal!

Roken op Porto Airport

Je kan voordat je de luchthaven binnenloopt nog een sigaretje opsteken bij de ingang van Porto Airport. Er zijn speciale rookzones beschikbaar op het terrein. Echter is het op de luchthaven zelf niet meer mogelijk om te roken. Er zijn geen rookruimtes te vinden in de terminals en ook elektronische sigaretten zijn verboden op de Portugese luchthaven.

Hotels in de omgeving van Porto Airport

Er zijn binnen een straal van één kilometer meerdere hotels te vinden nabij Porto Airport. Dat is handig voor reizigers die in de late of juist vroege uurtjes moeten vertrekken. Enkele hotels die wij aanraden zijn het OPO Hotel, Oporo Airport & Business Hotel en het luxere Park Hotel Porto Aeroporto.Booking.com