Algemeen

Cascais Portugal: Een prachtige kustplaats vol geschiedenis en cultuur

Cascais Portugal is een prachtige kustplaats gelegen aan de westkust van Portugal, op slechts 30 minuten rijden van Lissabon. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige stranden, de rijke geschiedenis en de vele culturele bezienswaardigheden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Cascais Portugal zo bijzonder maakt.

Geschiedenis van Cascais Portugal

Cascais Portugal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was het een belangrijke vissershaven en later werd het een populaire vakantiebestemming voor de Portugese koninklijke familie. In de 19e eeuw werd Cascais Portugal ontdekt door de Europese aristocratie en werd het een populaire bestemming voor de rijken en beroemdheden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Cascais Portugal een toevluchtsoord voor vele Europese koningshuizen en politieke leiders.

De invloed van deze rijke geschiedenis is nog steeds te zien in de architectuur van de stad. Er zijn veel prachtige gebouwen en paleizen die dateren uit de 19e eeuw en die een mix zijn van Portugese en Europese stijlen. Een van de meest opvallende gebouwen is het Palácio da Cidadela, dat oorspronkelijk werd gebouwd als een fort in de 16e eeuw en later werd omgebouwd tot een paleis voor de Portugese koninklijke familie.

Bezienswaardigheden in Cascais Portugal

Er zijn veel bezienswaardigheden in Cascais Portugal die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire bezienswaardigheden:

 • Palácio da Cidadela
 • Museu Condes de Castro Guimarães
 • Museu do Mar
 • Boca do Inferno
 • Parque Marechal Carmona
 • Fortaleza da Nossa Senhora da Luz

Het Palácio da Cidadela is een van de meest opvallende gebouwen in Cascais Portugal en is zeker een bezoek waard. Het museum Condes de Castro Guimarães is gevestigd in een prachtig paleis en heeft een indrukwekkende collectie kunst en antiek. Het Museu do Mar is gewijd aan de geschiedenis van de visserij in Cascais Portugal en is een interessante plek om te bezoeken.

Boca do Inferno is een natuurlijke rotsformatie die bekend staat om zijn spectaculaire uitzicht op de oceaan. Het is een populaire plek om te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving. Het Parque Marechal Carmona is een prachtig park met veel groen en mooie tuinen. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. De Fortaleza da Nossa Senhora da Luz is een fort uit de 17e eeuw en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan.

Stranden in Cascais Portugal

Cascais Portugal heeft enkele van de mooiste stranden van Portugal. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire stranden:

 • Praia do Guincho
 • Praia da Rainha
 • Praia da Conceição
 • Praia de Carcavelos
 • Praia do Tamariz

Praia do Guincho is een van de meest populaire stranden in Cascais Portugal en is vooral bekend om zijn geweldige surfomstandigheden. Praia da Rainha is een klein strand dat bekend staat om zijn prachtige omgeving en rustige sfeer. Praia da Conceição is een groot strand met veel faciliteiten en is een populaire plek voor gezinnen. Praia de Carcavelos is een van de grootste stranden in de omgeving en is populair bij surfers en zonaanbidders. Praia do Tamariz is een prachtig strand met veel restaurants en bars in de buurt.

Cultuur in Cascais Portugal

Cascais Portugal heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de middeleeuwen. Er zijn veel festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden en die de lokale cultuur en tradities vieren. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire festivals en evenementen:

 • Festa da Nossa Senhora dos Navegantes
 • Festival Internacional de Cultura
 • Festival de Jazz de Cascais
 • Festa do Mar
 • Festa da Flor

De Festa da Nossa Senhora dos Navegantes is een religieus festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt en de beschermheilige van de vissers viert. Het Festival Internacional de Cultura is een cultureel festival dat elk jaar in juli plaatsvindt en een breed scala aan kunst en cultuur biedt. Het Festival de Jazz de Cascais is een van de oudste jazzfestivals van Europa en trekt elk jaar duizenden bezoekers. De Festa do Mar is een maritiem festival dat elk jaar in september plaatsvindt en de rijke maritieme geschiedenis van Cascais Portugal viert. De Festa da Flor is een bloemenfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt en de prachtige bloemen van de regio viert.

Conclusie

Cascais Portugal is een prachtige kustplaats vol geschiedenis en cultuur. Het heeft prachtige stranden, rijke architectuur en veel culturele bezienswaardigheden. Er zijn veel festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden en die de lokale cultuur en tradities vieren. Als u op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming, dan is Cascais Portugal zeker een bezoek waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal