Algemeen

Feestdag Portugal: Een Overzicht van de Belangrijkste Feestdagen

Portugal is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en dat is te zien aan de vele feestdagen die er gevierd worden. Van religieuze feesten tot nationale feestdagen, er is altijd wel iets te vieren in Portugal. In dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste feestdagen in Portugal.

1. Carnaval

Carnaval is een van de grootste feesten in Portugal en wordt gevierd in de week voorafgaand aan de vastentijd. Het is een kleurrijk en levendig feest waarbij mensen zich verkleden en optochten houden. De grootste carnavalsvieringen vinden plaats in de steden Loulé, Torres Vedras en Ovar.

2. Dia de Portugal

Dia de Portugal, ook wel bekend als Portugal Day, is de nationale feestdag van Portugal en wordt gevierd op 10 juni. Op deze dag herdenkt Portugal de dood van de dichter Luís de Camões, die wordt beschouwd als een van de grootste dichters in de Portugese geschiedenis. Het is een dag waarop de Portugese cultuur en geschiedenis centraal staan, met parades, concerten en vuurwerkshows.

3. Santo António

Santo António is een van de belangrijkste heiligen in Portugal en wordt vereerd op 13 juni. Het is een religieus feest dat vooral in Lissabon wordt gevierd, waar de straten worden versierd en er optochten en feesten worden gehouden. Het hoogtepunt van het feest is de huwelijksmarkt, waarbij ongehuwde mannen en vrouwen elkaar ontmoeten in de hoop een partner te vinden.

4. São João

São João is een ander religieus feest dat wordt gevierd in Portugal, met name in Porto. Het wordt gevierd op 24 juni ter ere van Johannes de Doper. Het feest staat bekend om zijn tradities, zoals het slaan van plastic hamers op elkaars hoofd en het eten van gegrilde sardines. Er zijn ook optochten en vuurwerkshows.

5. Nossa Senhora da Assunção

Nossa Senhora da Assunção is een religieus feest dat wordt gevierd in de stad Setúbal op 15 augustus. Het is een dag waarop de stad wordt versierd en er optochten en feesten worden gehouden. Het hoogtepunt van het feest is de processie van de heilige maagd Maria, die door de straten van de stad wordt gedragen.

6. Allerheiligen

Allerheiligen is een religieuze feestdag die wordt gevierd op 1 november. Het is een dag waarop de overledenen worden herdacht en er worden bloemen gelegd op de graven van geliefden. Het is een dag van bezinning en respect voor degenen die ons zijn ontvallen.

7. Kerstmis

Kerstmis is een van de belangrijkste feestdagen in Portugal en wordt gevierd op 25 december. Het is een dag waarop families samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap en van traditionele gerechten zoals bacalhau (gezouten kabeljauw) en rabanadas (zoete broodjes). Er zijn ook kerstmarkten en optochten in de steden.

Conclusie

Portugal is een land met een rijke cultuur en geschiedenis, en dat is te zien aan de vele feestdagen die er gevierd worden. Van religieuze feesten tot nationale feestdagen, er is altijd wel iets te vieren in Portugal. Of je nu houdt van kleurrijke optochten, traditionele gerechten of religieuze processies, er is voor ieder wat wils. Dus als je ooit de kans krijgt om een van deze feesten bij te wonen, grijp die kans dan met beide handen aan en geniet van de Portugese gastvrijheid en cultuur.

Ratingpost

Dit is ook Portugal