Algemeen

Hoelang vliegen naar Portugal?

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om naar Portugal op vakantie te gaan. Maar hoelang duurt het eigenlijk om naar Portugal te vliegen? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en geven we je nog wat extra informatie over vliegen naar Portugal.

Vanuit Nederland naar Portugal

Als je vanuit Nederland naar Portugal wilt vliegen, dan zijn er verschillende luchthavens waar je uit kunt kiezen. De meest populaire luchthavens zijn Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. Vanaf deze luchthavens kun je naar verschillende bestemmingen in Portugal vliegen, zoals Lissabon, Porto, Faro en de Azoren.

De vliegtijd naar Portugal is afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt. Over het algemeen geldt dat hoe verder je naar het zuiden van Portugal vliegt, hoe langer de vliegtijd zal zijn. Hieronder vind je een overzicht van de vliegtijden vanuit Nederland naar verschillende bestemmingen in Portugal:

 • Amsterdam – Lissabon: ongeveer 2 uur en 45 minuten
 • Eindhoven – Faro: ongeveer 3 uur en 10 minuten
 • Rotterdam – Porto: ongeveer 2 uur en 45 minuten
 • Amsterdam – Ponta Delgada (Azoren): ongeveer 4 uur en 30 minuten

Het is belangrijk om te weten dat deze vliegtijden slechts een indicatie zijn en dat de werkelijke vliegtijd kan afwijken. Dit kan bijvoorbeeld komen door vertragingen, tussenstops of weersomstandigheden.

Vanuit België naar Portugal

Ook vanuit België kun je naar Portugal vliegen. De meest populaire luchthavens in België zijn Brussels Airport en Brussels South Charleroi Airport. Vanaf deze luchthavens kun je naar verschillende bestemmingen in Portugal vliegen, zoals Lissabon, Porto en Faro.

De vliegtijd vanuit België naar Portugal is vergelijkbaar met de vliegtijd vanuit Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de vliegtijden vanuit België naar verschillende bestemmingen in Portugal:

 • Brussel – Lissabon: ongeveer 2 uur en 45 minuten
 • Charleroi – Porto: ongeveer 2 uur en 45 minuten
 • Brussel – Faro: ongeveer 3 uur en 10 minuten

Vanuit andere landen naar Portugal

Natuurlijk kun je niet alleen vanuit Nederland en België naar Portugal vliegen. Vanuit andere landen in Europa en de rest van de wereld zijn er ook verschillende mogelijkheden om naar Portugal te vliegen. Hieronder vind je een overzicht van de vliegtijden vanuit enkele populaire bestemmingen:

 • Londen – Lissabon: ongeveer 2 uur en 40 minuten
 • Parijs – Porto: ongeveer 2 uur en 10 minuten
 • New York – Lissabon: ongeveer 7 uur en 30 minuten
 • Toronto – Faro: ongeveer 8 uur en 30 minuten

Het is belangrijk om te weten dat deze vliegtijden slechts een indicatie zijn en dat de werkelijke vliegtijd kan afwijken. Dit kan bijvoorbeeld komen door vertragingen, tussenstops of weersomstandigheden.

Waar moet je op letten bij het boeken van een vlucht naar Portugal?

Als je een vlucht naar Portugal gaat boeken, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Boek op tijd: hoe eerder je boekt, hoe groter de kans dat je een goedkope vlucht kunt vinden.
 • Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen: er zijn veel verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Portugal vliegen. Vergelijk de prijzen en voorwaarden van verschillende maatschappijen om de beste deal te vinden.
 • Kijk naar de vertrek- en aankomsttijden: soms kun je geld besparen door op minder populaire tijden te vliegen, zoals ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat.
 • Check de bagagevoorwaarden: elke luchtvaartmaatschappij hanteert andere bagagevoorwaarden. Check van tevoren hoeveel bagage je mag meenemen en wat de kosten zijn als je meer bagage wilt meenemen.
 • Boek een directe vlucht: als je geen tussenstops wilt maken, dan kun je het beste een directe vlucht boeken. Dit is vaak iets duurder, maar je bespaart wel tijd en gedoe.

Conclusie

Als je naar Portugal wilt vliegen, dan is de vliegtijd afhankelijk van de bestemming waar je naartoe vliegt. Over het algemeen geldt dat hoe verder je naar het zuiden van Portugal vliegt, hoe langer de vliegtijd zal zijn. Vanuit Nederland en België kun je naar verschillende bestemmingen in Portugal vliegen, zoals Lissabon, Porto, Faro en de Azoren. Het is belangrijk om op tijd te boeken, verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en de bagagevoorwaarden te checken. Zo kun je de beste deal vinden en zorgeloos genieten van je vakantie in Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal