Algemeen

National Team Portugal: Een Overzicht van de Geschiedenis en Prestaties

Het nationale voetbalteam van Portugal, ook wel bekend als A Seleção das Quinas, is een van de meest succesvolle teams in Europa en de wereld. Het team heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers voortgebracht die ooit hebben gespeeld. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de geschiedenis en prestaties van het nationale team van Portugal.

Geschiedenis van het Nationale Team Portugal

Het nationale team van Portugal werd opgericht in 1921 en speelde zijn eerste wedstrijd tegen Spanje in 1921. Het team heeft deelgenomen aan vele internationale toernooien, waaronder de Wereldbeker en het Europees kampioenschap. Het team heeft ook deelgenomen aan de Olympische Spelen, hoewel het nooit een medaille heeft gewonnen.

Portugal heeft een aantal legendarische spelers voortgebracht, waaronder Eusébio, Luis Figo, Cristiano Ronaldo en Nani. Eusébio wordt beschouwd als een van de grootste spelers aller tijden en was de ster van het Portugese team dat de derde plaats behaalde op het Wereldkampioenschap van 1966. Luis Figo was een andere legendarische speler die bekend stond om zijn snelheid en technische vaardigheden. Cristiano Ronaldo is momenteel de aanvoerder van het Portugese team en wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld.

Prestaties van het Nationale Team Portugal

Het nationale team van Portugal heeft een aantal indrukwekkende prestaties geleverd in zijn geschiedenis. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste prestaties van het team:

Europees kampioenschap

 • Winnaar: 2016
 • Runner-up: 2004
 • Halve finalist: 1984, 2000, 2012

Het Europees kampioenschap is een van de belangrijkste voetbaltoernooien ter wereld en Portugal heeft hierin een aantal indrukwekkende prestaties geleverd. Het team won het toernooi in 2016, nadat het Frankrijk in de finale versloeg. Het team bereikte ook de finale van het toernooi in 2004, waarin het verloor van Griekenland.

Wereldbeker

 • Derde plaats: 1966
 • Halve finalist: 2006

Het Wereldkampioenschap is het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld en Portugal heeft hierin ook enkele indrukwekkende prestaties geleverd. Het team behaalde de derde plaats op het toernooi van 1966 en bereikte de halve finale van het toernooi in 2006.

Nations League

 • Winnaar: 2019

De Nations League is een relatief nieuw toernooi dat in 2018 werd opgericht. Portugal won het toernooi in 2019, nadat het Nederland in de finale versloeg.

Huidige Team en Spelers

Het huidige nationale team van Portugal heeft enkele van de beste spelers ter wereld in zijn gelederen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste spelers van het team:

 • Cristiano Ronaldo
 • Bernardo Silva
 • Bruno Fernandes
 • Diogo Jota
 • Rúben Dias

Cristiano Ronaldo is de aanvoerder van het team en wordt beschouwd als een van de beste spelers ter wereld. Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota en Rúben Dias zijn ook belangrijke spelers van het team en hebben allemaal indrukwekkende prestaties geleverd in hun clubteams.

Conclusie

Het nationale team van Portugal heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers voortgebracht die ooit hebben gespeeld. Het team heeft indrukwekkende prestaties geleverd op internationale toernooien, waaronder het Europees kampioenschap en het Wereldkampioenschap. Het huidige team heeft enkele van de beste spelers ter wereld in zijn gelederen en heeft de potentie om in de toekomst nog meer successen te behalen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal