Algemeen

Portugal Golden Visa: Een Gids voor Investeerders

Als u op zoek bent naar een manier om een ​​Europees paspoort te verkrijgen en tegelijkertijd te investeren in onroerend goed, dan is het Portugal Golden Visa-programma misschien iets voor u. Dit programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een ​​verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal in ruil voor een investering in onroerend goed of andere activa. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over het Portugal Golden Visa-programma.

Wat is het Portugal Golden Visa-programma?

Het Portugal Golden Visa-programma is een investeringsprogramma dat in 2012 werd gelanceerd om buitenlandse investeerders aan te trekken en de Portugese economie te stimuleren. Het programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een ​​verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal in ruil voor een investering in onroerend goed of andere activa. Het programma is bedoeld voor niet-EU-burgers die willen investeren in Portugal en tegelijkertijd willen profiteren van de voordelen van een Europees paspoort.

Wat zijn de voordelen van het Portugal Golden Visa-programma?

Het Portugal Golden Visa-programma biedt verschillende voordelen voor buitenlandse investeerders, waaronder:

 • Visumvrij reizen binnen de Schengenzone
 • De mogelijkheid om in Portugal te wonen en te werken
 • Toegang tot de Portugese gezondheidszorg en onderwijs
 • De mogelijkheid om een ​​Europees paspoort te verkrijgen na vijf jaar
 • Belastingvoordelen voor niet-ingezetenen

Wat zijn de vereisten voor het Portugal Golden Visa-programma?

Om in aanmerking te komen voor het Portugal Golden Visa-programma, moet u voldoen aan de volgende vereisten:

 • U moet een niet-EU-burger zijn
 • U moet een investering doen in Portugal
 • U moet een schone strafblad hebben
 • U moet in staat zijn om aan te tonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om in Portugal te wonen

Wat zijn de investeringsmogelijkheden voor het Portugal Golden Visa-programma?

Er zijn verschillende investeringsmogelijkheden beschikbaar voor het Portugal Golden Visa-programma, waaronder:

 • Onroerend goed: U kunt een investering doen in onroerend goed in Portugal met een minimumbedrag van € 500.000. Dit kan een enkel pand zijn of meerdere panden met een gecombineerde waarde van € 500.000.
 • Kapitaalinvesteringen: U kunt een investering doen in een Portugees bedrijf met een minimumbedrag van € 1 miljoen.
 • Werkgelegenheidscreatie: U kunt een investering doen in een Portugees bedrijf dat ten minste 10 nieuwe banen creëert.
 • Culturele activiteiten: U kunt een investering doen in culturele activiteiten in Portugal met een minimumbedrag van € 250.000.

Hoe lang duurt het om een ​​Portugal Golden Visa te verkrijgen?

De tijd die nodig is om een ​​Portugal Golden Visa te verkrijgen, varieert afhankelijk van de investeringsmogelijkheid die u kiest en de tijd die nodig is om de vereiste documenten te verzamelen. Over het algemeen duurt het proces tussen de drie en zes maanden.

Hoe lang is een Portugal Golden Visa geldig?

Een Portugal Golden Visa is geldig voor een periode van één jaar en kan daarna worden verlengd voor nog eens twee jaar. Na vijf jaar kunt u een Europees paspoort aanvragen.

Wat zijn de kosten van het Portugal Golden Visa-programma?

De kosten van het Portugal Golden Visa-programma variëren afhankelijk van de investeringsmogelijkheid die u kiest en de kosten van de vereiste documenten. Over het algemeen moet u rekening houden met de volgende kosten:

 • Investering in onroerend goed: € 500.000
 • Kapitaalinvesteringen: € 1 miljoen
 • Werkgelegenheidscreatie: € 1 miljoen
 • Culturele activiteiten: € 250.000
 • Administratiekosten: € 5.000 tot € 7.500

Conclusie

Het Portugal Golden Visa-programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een ​​verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal in ruil voor een investering in onroerend goed of andere activa. Het programma biedt verschillende voordelen, waaronder visumvrij reizen binnen de Schengenzone, de mogelijkheid om in Portugal te wonen en te werken, toegang tot de Portugese gezondheidszorg en onderwijs, de mogelijkheid om een ​​Europees paspoort te verkrijgen na vijf jaar en belastingvoordelen voor niet-ingezetenen. Er zijn verschillende investeringsmogelijkheden beschikbaar, waaronder onroerend goed, kapitaalinvesteringen, werkgelegenheidscreatie en culturele activiteiten. Het proces om een ​​Portugal Golden Visa te verkrijgen duurt tussen de drie en zes maanden en de kosten variëren afhankelijk van de investeringsmogelijkheid die u kiest en de kosten van de vereiste documenten.

Ratingpost

Dit is ook Portugal