Algemeen

Portugal Obidos: Een charmant middeleeuws stadje

Obidos is een charmant middeleeuws stadje in Portugal, gelegen op ongeveer 80 kilometer ten noorden van Lissabon. Het stadje is omringd door een middeleeuwse stadsmuur en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Obidos is een populaire toeristische bestemming vanwege de pittoreske straatjes, historische gebouwen en de prachtige omgeving.

Geschiedenis van Obidos

Obidos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het stadje werd in de 8e eeuw veroverd door de Moren en later heroverd door de christenen. In de middeleeuwen was Obidos een belangrijke vestingstad en speelde het een belangrijke rol in de verdediging van Portugal tegen de Spanjaarden.

In de 15e eeuw werd Obidos een geschenk van koning Afonso V aan zijn bruid, koningin Isabella. Sindsdien is het stadje altijd verbonden geweest met de Portugese koninklijke familie. In de 16e eeuw werd Obidos versterkt met een stadsmuur en bastions, die nog steeds te zien zijn.

Bezienswaardigheden in Obidos

Obidos heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

De stadsmuur

De stadsmuur van Obidos is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadje. De muur dateert uit de 16e eeuw en is nog steeds in goede staat. Je kunt over de muur wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving.

Het kasteel van Obidos

Het kasteel van Obidos is een middeleeuws kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het kasteel is gebouwd op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het stadje en de omgeving. Het kasteel is nu een hotel en je kunt er overnachten in een van de kamers.

De kerk van Santa Maria

De kerk van Santa Maria is een gotische kerk uit de 13e eeuw. De kerk heeft een prachtig interieur met veel kunstwerken en fresco’s. De kerk is gewijd aan de heilige maagd Maria en is een belangrijk bedevaartsoord.

Het aquaduct van Obidos

Het aquaduct van Obidos is een indrukwekkend bouwwerk uit de 16e eeuw. Het aquaduct werd gebouwd om water naar het stadje te brengen en is nog steeds in goede staat. Het aquaduct is ongeveer 3 kilometer lang en heeft 34 bogen.

Evenementen in Obidos

Obidos organiseert het hele jaar door verschillende evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste evenementen:

Middeleeuws festival

Het middeleeuwse festival van Obidos is een van de populairste evenementen van het stadje. Tijdens het festival wordt het stadje omgetoverd tot een middeleeuws dorp en kun je genieten van ridders, jonkvrouwen en middeleeuwse markten.

Chocoladefestival

Het chocoladefestival van Obidos is een evenement dat in het teken staat van chocolade. Tijdens het festival kun je genieten van chocolade workshops, proeverijen en demonstraties. Het festival trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Internationaal literatuurfestival

Het internationale literatuurfestival van Obidos is een evenement dat in het teken staat van literatuur. Tijdens het festival kun je genieten van lezingen, workshops en ontmoetingen met schrijvers. Het festival trekt elk jaar bekende schrijvers uit binnen- en buitenland.

Omgeving van Obidos

De omgeving van Obidos is prachtig en biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving:

Lagoa de Obidos

Lagoa de Obidos is een groot zoutwatermeer dat op ongeveer 5 kilometer van Obidos ligt. Het meer is een belangrijk natuurgebied en biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen.

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden is een prachtige tuin die op ongeveer 15 kilometer van Obidos ligt. De tuin is geïnspireerd op de tuinen van de Boeddha in Kyoto en heeft een oppervlakte van 35 hectare. Je kunt er genieten van prachtige beelden, vijvers en watervallen.

Nazaré

Nazaré is een populaire badplaats die op ongeveer 30 kilometer van Obidos ligt. De badplaats staat bekend om de hoge golven die er te vinden zijn en trekt elk jaar surfers van over de hele wereld. Nazaré heeft ook een prachtig strand en een gezellig centrum.

Conclusie

Obidos is een charmant middeleeuws stadje dat veel te bieden heeft voor toeristen. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarnaast organiseert Obidos het hele jaar door verschillende evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De omgeving van Obidos is prachtig en biedt veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en andere activiteiten. Kortom, Obidos is een bestemming die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal