Algemeen

Portugal Porto: De Charmante Stad aan de Douro Rivier

Portugal Porto is een stad die bekend staat om zijn charmante straatjes, historische gebouwen en natuurlijk de beroemde portwijn. Gelegen aan de oevers van de Douro Rivier, is Porto de op één na grootste stad van Portugal en een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van deze prachtige stad bespreken en u laten zien waarom u Porto zeker op uw reislijst moet zetten.

De Geschiedenis van Porto

Porto heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht in de 4e eeuw voor Christus en was een belangrijke handelspost voor de Romeinen vanwege de ligging aan de Douro Rivier. In de middeleeuwen werd Porto een belangrijke havenstad en een centrum van handel en cultuur. In de 19e eeuw werd de stad een belangrijk centrum voor de productie van portwijn, wat nog steeds een belangrijk onderdeel is van de economie van de stad.

Bezienswaardigheden in Porto

Porto heeft veel te bieden voor bezoekers, van historische gebouwen tot prachtige parken en tuinen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van de stad:

Ribeira

Ribeira is het historische centrum van Porto en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een charmante wijk met smalle straatjes, kleurrijke huizen en een prachtig uitzicht op de Douro Rivier. Hier vindt u tal van restaurants, cafés en bars waar u kunt genieten van de lokale keuken en de beroemde portwijn.

Torre dos Clérigos

Deze 76 meter hoge toren is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Porto. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad. U kunt de toren beklimmen voor een spectaculair panoramisch uitzicht.

Sé do Porto

De kathedraal van Porto, ook wel bekend als Sé do Porto, is een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur. Het is een van de oudste en meest belangrijke kerken van Portugal.

Livraria Lello

Deze prachtige boekhandel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Porto. Het werd gebouwd in 1906 en heeft een prachtige neogotische gevel en een indrukwekkend interieur met een prachtige trap en glas-in-loodramen. Het was ook een inspiratiebron voor de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling.

Casa da Música

Dit moderne concertgebouw is een van de meest opvallende gebouwen van Porto. Het werd gebouwd in 2005 en heeft een uniek ontwerp met een opvallend dak van glas en beton. Het is een belangrijk centrum voor muziek en cultuur in de stad en biedt een breed scala aan concerten en evenementen.

Porto en de Portwijn

Een van de belangrijkste attracties van Porto is de beroemde portwijn. Deze zoete wijn wordt geproduceerd in de Douro-vallei, net buiten de stad, en wordt al eeuwenlang geëxporteerd naar landen over de hele wereld. Er zijn tal van wijnhuizen in Porto waar u kunt genieten van een rondleiding en proeverijen kunt doen. Enkele van de meest populaire wijnhuizen zijn Taylor’s, Sandeman en Graham’s.

De Keuken van Porto

Porto heeft een rijke culinaire traditie en er zijn tal van restaurants en cafés waar u kunt genieten van de lokale keuken. Enkele van de meest populaire gerechten zijn:

  • Bacalhau: gezouten kabeljauw, een van de meest populaire gerechten in Portugal
  • Francesinha: een sandwich met ham, worst en kaas, bedekt met een pittige tomatensaus
  • Caldo Verde: een soep gemaakt van aardappelen, kool en chorizo
  • Pasteis de Nata: heerlijke custardtaartjes die overal in Portugal te vinden zijn

Conclusie

Portugal Porto is een prachtige stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en natuurlijk de beroemde portwijn. Of u nu geniet van een wandeling door de charmante straatjes van Ribeira, een bezoek brengt aan de iconische Torre dos Clérigos of geniet van een proeverij van de lokale keuken en wijn, Porto heeft voor elk wat wils. Het is een bestemming die u zeker op uw reislijst moet zetten.

Ratingpost

Dit is ook Portugal