Algemeen

Roadtrip Portugal: Ontdek de Schoonheid van het Land

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en adembenemende landschappen. Een roadtrip door Portugal is dan ook een geweldige manier om het land te ontdekken. Of je nu langs de kust rijdt, door de bergen of door de charmante dorpjes, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een roadtrip door Portugal en laten we je de mooiste plekjes van het land zien.

Lissabon

De roadtrip begint in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Deze stad is een geweldige mix van oude en nieuwe architectuur, met smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen. Begin je roadtrip met een bezoek aan de wijk Alfama, de oudste wijk van Lissabon. Hier vind je smalle straatjes, oude gebouwen en gezellige pleintjes. Bezoek ook de Torre de Belém, een prachtige toren aan de rivier de Taag, en het Jerónimos-klooster, een indrukwekkend klooster uit de 16e eeuw.

Sintra

Vanuit Lissabon kun je gemakkelijk naar Sintra rijden, een prachtig stadje op ongeveer 30 minuten rijden van de hoofdstad. Sintra staat bekend om zijn sprookjesachtige paleizen en kastelen, waaronder het Palácio da Pena en het Castelo dos Mouros. Deze paleizen zijn gebouwd op de heuvels rondom Sintra en bieden een prachtig uitzicht over de omgeving. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Quinta da Regaleira, een prachtig landgoed met een mysterieuze grot en een betoverende tuin.

Porto

Vanuit Sintra kun je doorrijden naar Porto, de op één na grootste stad van Portugal. Porto staat bekend om zijn historische centrum, de Ribeira, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes. Bezoek ook de beroemde Dom Luis I-brug, die de rivier de Douro overspant, en de kathedraal van Porto, een prachtige kerk uit de 12e eeuw.

De Douro-vallei

Vanuit Porto kun je een dagtrip maken naar de Douro-vallei, een prachtig gebied dat bekend staat om zijn wijngaarden en wijnhuizen. Hier kun je genieten van de prachtige landschappen en de heerlijke wijnen van de regio. Bezoek ook de stadjes Pinhão en Peso da Régua, waar je kunt genieten van de lokale keuken en de prachtige uitzichten over de rivier de Douro.

De Algarve

Vanuit de Douro-vallei kun je doorrijden naar de Algarve, de zuidelijkste regio van Portugal. Hier vind je prachtige stranden, helderblauw water en charmante dorpjes. Bezoek de stadjes Lagos en Portimão, waar je kunt genieten van de lokale keuken en de prachtige stranden. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de grotten van Benagil, een prachtige grot aan de kust van de Algarve.

De Serra da Estrela

Vanuit de Algarve kun je doorrijden naar de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Hier vind je prachtige landschappen, met bergen, meren en bossen. Bezoek ook de stadjes Covilhã en Guarda, waar je kunt genieten van de lokale keuken en de prachtige uitzichten over de bergen.

Conclusie

Een roadtrip door Portugal is een geweldige manier om het land te ontdekken. Van de prachtige stad Lissabon tot de sprookjesachtige paleizen van Sintra, van de historische stad Porto tot de prachtige Douro-vallei en de zonnige stranden van de Algarve, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus pak je auto en ga op avontuur in Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal