Algemeen

Stekkers Portugal: Alles wat je moet weten over de stekkers in Portugal

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het belangrijk om te weten welke stekkers er gebruikt worden in het land. Het is namelijk vervelend als je niet de juiste stekker bij je hebt en daardoor je apparaten niet kunt opladen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de stekkers in Portugal.

Welke stekkers worden er gebruikt in Portugal?

In Portugal worden de stekkers van het type C en F gebruikt. Dit zijn dezelfde stekkers als in Nederland en België. De stekkers hebben twee ronde pinnen en zijn geschikt voor apparaten met een voltage tussen de 220 en 240 volt.

Heb ik een reisstekker nodig voor Portugal?

Als je uit Nederland of België komt, heb je geen reisstekker nodig voor Portugal. De stekkers in Portugal zijn namelijk hetzelfde als in Nederland en België. Als je uit een ander land komt, is het verstandig om te controleren welke stekkers er in dat land gebruikt worden en of je een reisstekker nodig hebt voor Portugal.

Waar kan ik een stekker kopen in Portugal?

Als je geen stekker bij je hebt of als je een extra stekker nodig hebt, kun je deze kopen in Portugal. Stekkers zijn verkrijgbaar bij elektronicawinkels, supermarkten en souvenirwinkels. Het is verstandig om de prijzen te vergelijken voordat je een stekker koopt, zodat je niet te veel betaalt.

Wat moet ik nog meer weten over stekkers in Portugal?

Als je meerdere apparaten tegelijk wilt opladen, is het handig om een stekkerdoos mee te nemen. Zo hoef je niet steeds te wisselen tussen de verschillende apparaten. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de stopcontacten in Portugal soms wat losser kunnen zitten dan in Nederland en België. Het is daarom verstandig om de stekker goed in het stopcontact te duwen en te controleren of de stekker goed vastzit.

Conclusie

Als je op vakantie gaat naar Portugal, hoef je je geen zorgen te maken over de stekkers. In Portugal worden namelijk dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland en België. Als je toch een stekker nodig hebt, kun je deze kopen bij elektronicawinkels, supermarkten en souvenirwinkels. Vergeet niet om een stekkerdoos mee te nemen als je meerdere apparaten tegelijk wilt opladen en controleer altijd of de stekker goed vastzit in het stopcontact.

Ratingpost

Dit is ook Portugal