Algemeen

TAP Air Portugal: De luchtvaartmaatschappij van Portugal

TAP Air Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar hoofdkantoor in Lissabon. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Portugese luchtvaartindustrie. TAP Air Portugal is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten aan naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd.

Geschiedenis van TAP Air Portugal

TAP Air Portugal werd opgericht op 14 maart 1945 als Transportes Aéreos Portugueses. De luchtvaartmaatschappij begon met vluchten tussen Lissabon en Madrid en breidde al snel uit naar andere Europese bestemmingen. In de jaren 60 en 70 begon TAP Air Portugal met vluchten naar Afrika en Zuid-Amerika. In de jaren 80 en 90 breidde de luchtvaartmaatschappij haar netwerk uit naar Noord-Amerika en Azië.

In 2005 werd TAP Air Portugal geprivatiseerd en kwam het in handen van de Portugese overheid en een consortium van investeerders. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij haar vloot gemoderniseerd en haar netwerk uitgebreid naar nieuwe bestemmingen in Europa, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Vloot van TAP Air Portugal

TAP Air Portugal heeft een moderne vloot van meer dan 100 vliegtuigen, waaronder Airbus A319, A320, A321, A330, A340 en A350. De luchtvaartmaatschappij heeft ook Embraer E190 en E195 vliegtuigen voor regionale vluchten. TAP Air Portugal heeft de afgelopen jaren haar vloot gemoderniseerd en heeft nieuwe vliegtuigen besteld om haar netwerk uit te breiden.

Bestemmingen van TAP Air Portugal

TAP Air Portugal biedt vluchten aan naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd, waaronder bestemmingen in Europa, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Enkele populaire bestemmingen zijn Londen, Parijs, New York, Miami, Rio de Janeiro en São Paulo. TAP Air Portugal heeft ook een uitgebreid netwerk van vluchten naar bestemmingen in Portugal, waaronder Lissabon, Porto, Faro en Madeira.

Service aan boord van TAP Air Portugal

TAP Air Portugal biedt haar passagiers een uitstekende service aan boord. Passagiers kunnen genieten van gratis maaltijden en drankjes tijdens hun vlucht, evenals een uitgebreid entertainmentprogramma met films, tv-shows en muziek. TAP Air Portugal biedt ook een Business Class-service aan boord van haar langeafstandsvluchten, met comfortabele stoelen, premium maaltijden en drankjes en een uitgebreid entertainmentprogramma.

Loyaliteitsprogramma van TAP Air Portugal

TAP Air Portugal heeft een loyaliteitsprogramma genaamd Miles&Go, waarmee passagiers punten kunnen verdienen voor hun vluchten met TAP Air Portugal en haar partners. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor vluchten, upgrades en andere voordelen. Miles&Go heeft verschillende niveaus, waaronder Silver, Gold en Platinum, die elk hun eigen voordelen bieden, zoals lounge-toegang en extra bagagevrijstelling.

Conclusie

TAP Air Portugal is een belangrijke speler in de Portugese luchtvaartindustrie en biedt vluchten aan naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd. Met een moderne vloot en uitstekende service aan boord is TAP Air Portugal een populaire keuze voor reizigers die naar Portugal en andere bestemmingen willen vliegen. Het loyaliteitsprogramma van TAP Air Portugal, Miles&Go, biedt passagiers de mogelijkheid om punten te verdienen en te profiteren van verschillende voordelen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare luchtvaartmaatschappij voor uw volgende reis, overweeg dan TAP Air Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal