Algemeen

Vakantie naar Portugal

Portugal is een prachtig land in het zuidwesten van Europa. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, historische steden en heerlijke eten. Een vakantie naar Portugal is dan ook een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een zonnige bestemming met veel cultuur en natuur.

Waarom Portugal?

Portugal heeft veel te bieden voor vakantiegangers. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, wat terug te zien is in de vele historische steden en monumenten. Daarnaast heeft Portugal een prachtige natuur met bergen, bossen en mooie stranden. Ook staat Portugal bekend om zijn heerlijke eten en drinken, zoals de bekende portwijn en de vele visgerechten.

Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in Portugal die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een vakantie. Hieronder volgen een aantal tips:

 • Lissabon: de hoofdstad van Portugal is een prachtige stad met veel historische gebouwen, gezellige pleinen en mooie uitzichten. Bezoek bijvoorbeeld de Torre de Belém, het kasteel van São Jorge en de wijk Alfama.
 • Porto: deze stad staat bekend om zijn portwijn en mooie historische centrum. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal van Porto, de Ribeira-wijk en de wijnkelders aan de overkant van de rivier de Douro.
 • Algarve: dit is de zuidelijkste regio van Portugal en staat bekend om zijn mooie stranden en heldere water. Bezoek bijvoorbeeld de stranden van Praia da Rocha, Praia do Vau en Praia da Marinha.
 • Sintra: deze stad ligt op ongeveer 30 kilometer van Lissabon en staat bekend om zijn vele paleizen en kastelen. Bezoek bijvoorbeeld het Palácio Nacional de Sintra, het Castelo dos Mouros en het Palácio da Pena.

Activiteiten

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te doen in Portugal. Hieronder volgen een aantal tips:

 • Surfen: Portugal is een populaire bestemming voor surfers vanwege de goede golven. Er zijn veel surfscholen te vinden langs de kust.
 • Wandelen: Portugal heeft veel mooie wandelroutes, bijvoorbeeld in de bergen van de Serra da Estrela of langs de kust van de Algarve.
 • Golfen: Portugal heeft veel golfbanen van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld in de Algarve en rondom Lissabon.
 • Wijnproeven: Portugal staat bekend om zijn portwijn en heeft veel wijnhuizen die bezocht kunnen worden voor een proeverij.

Praktische informatie

Als je op vakantie gaat naar Portugal zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgen een aantal praktische tips:

 • Taal: de officiële taal in Portugal is Portugees, maar veel mensen spreken ook Engels.
 • Geld: de munteenheid in Portugal is de euro.
 • Klimaat: Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomer kan het erg warm worden, vooral in het zuiden van het land.
 • Vervoer: Portugal heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersnetwerk, met treinen en bussen die veel plaatsen bereiken. Ook zijn er veel autoverhuurbedrijven te vinden.
 • Veiligheid: Portugal is over het algemeen een veilig land, maar net als in andere landen moet je wel op je spullen letten in drukke toeristische gebieden.

Conclusie

Een vakantie naar Portugal is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een zonnige bestemming met veel cultuur en natuur. Het land heeft veel te bieden, van historische steden en prachtige stranden tot heerlijk eten en drinken. Er zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken en activiteiten te doen, zoals surfen, wandelen en golfen. Met de praktische tips in dit artikel ben je goed voorbereid op een vakantie naar Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal