Algemeen

WK Portugal: Een overzicht van het toernooi

Het WK Portugal is een van de meest prestigieuze voetbaltoernooien ter wereld. Het toernooi wordt georganiseerd door de FIFA en vindt om de vier jaar plaats. Het laatste WK Portugal vond plaats in 2018 en werd gewonnen door Frankrijk. In dit artikel geven we een overzicht van het toernooi, de geschiedenis en de belangrijkste feiten en cijfers.

Geschiedenis van het WK Portugal

Het WK Portugal werd voor het eerst georganiseerd in 1930 in Uruguay. Destijds deden slechts 13 landen mee aan het toernooi. Sindsdien is het toernooi uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen ter wereld, met 32 deelnemende landen. Portugal heeft het toernooi nog nooit gewonnen, maar was wel gastheer van het toernooi in 2004.

Deelnemende landen

32 landen nemen deel aan het WK Portugal. Deze landen worden verdeeld over acht groepen van vier teams. De top twee teams van elke groep gaan door naar de knock-outfase van het toernooi. De deelnemende landen worden bepaald door middel van kwalificatiewedstrijden die in de jaren voorafgaand aan het toernooi worden gespeeld.

Belangrijkste feiten en cijfers

Er zijn veel interessante feiten en cijfers over het WK Portugal. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Het recordaantal doelpunten in een enkel toernooi is 13, behaald door Just Fontaine van Frankrijk in 1958.
  • Het recordaantal doelpunten in totaal is 16, behaald door Miroslav Klose van Duitsland.
  • Het recordaantal overwinningen in een enkel toernooi is 7, behaald door Brazilië in 2002.
  • Het recordaantal overwinningen in totaal is 70, behaald door Brazilië.
  • Het recordaantal deelnames aan het toernooi is 21, behaald door Brazilië.

WK Portugal 2018

Het laatste WK Portugal vond plaats in 2018 in Rusland. Het toernooi werd gewonnen door Frankrijk, dat in de finale Kroatië met 4-2 versloeg. Het toernooi was een groot succes en trok miljoenen kijkers over de hele wereld. Het toernooi werd ook gekenmerkt door enkele opvallende momenten, zoals de uitschakeling van titelverdediger Duitsland in de groepsfase.

WK Portugal 2022

Het volgende WK Portugal vindt plaats in 2022 in Qatar. Het toernooi zal voor het eerst in de geschiedenis in de winter worden gespeeld, vanwege de extreme hitte in de zomermaanden in Qatar. Het toernooi zal ook worden uitgebreid naar 48 deelnemende landen, in plaats van de gebruikelijke 32. Dit betekent dat er meer landen dan ooit tevoren de kans krijgen om deel te nemen aan het toernooi.

Conclusie

Het WK Portugal is een van de grootste sportevenementen ter wereld en trekt miljoenen kijkers over de hele wereld. Het toernooi heeft een rijke geschiedenis en wordt gekenmerkt door enkele opvallende momenten en prestaties. Het volgende WK Portugal vindt plaats in 2022 in Qatar en belooft een spannend en onvergetelijk evenement te worden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal