Algemeen

Golfreizen Portugal: Ontdek de beste golfbanen van Europa

Portugal is een van de meest populaire bestemmingen voor golfreizen in Europa. Het land heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een uitstekende infrastructuur voor golfers. Er zijn meer dan 90 golfbanen verspreid over het hele land, van de Algarve in het zuiden tot Porto in het noorden. Of je nu een beginner of een ervaren golfer bent, Portugal heeft voor iedereen iets te bieden.

De beste golfbanen in Portugal

Portugal heeft een aantal van de beste golfbanen van Europa. Hieronder vind je een lijst met enkele van de meest populaire golfbanen in Portugal:

 • Monte Rei Golf & Country Club: Deze golfbaan is gelegen in de Algarve en wordt beschouwd als een van de beste golfbanen van Europa. Het heeft 18 holes en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee.
 • Pestana Vila Sol Golf & Resort: Deze golfbaan is gelegen in Vilamoura en heeft 27 holes. Het is een uitdagende baan met veel waterhindernissen en bunkers.
 • Quinta do Lago: Deze golfbaan is gelegen in de Algarve en heeft drie 18-holes banen. Het is een van de meest exclusieve golfbanen van Portugal en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Penha Longa Resort: Deze golfbaan is gelegen in de buurt van Lissabon en heeft 27 holes. Het is een uitdagende baan met veel hoogteverschillen en prachtige uitzichten op de omliggende bergen.
 • Oitavos Dunes: Deze golfbaan is gelegen in Cascais en heeft 18 holes. Het is een van de meest spectaculaire golfbanen van Portugal en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

De beste golfresorts in Portugal

Als je op zoek bent naar een golfvakantie in Portugal, dan zijn er tal van golfresorts waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste golfresorts in Portugal:

 • Pine Cliffs Resort: Dit resort is gelegen in de Algarve en heeft een prachtige golfbaan met 9 holes. Het resort heeft ook een spa, zwembaden en restaurants.
 • Pestana Golf Resort: Dit resort is gelegen in de Algarve en heeft vijf golfbanen met in totaal 90 holes. Het resort heeft ook een spa, zwembaden en restaurants.
 • Penina Hotel & Golf Resort: Dit resort is gelegen in de Algarve en heeft drie golfbanen met in totaal 27 holes. Het resort heeft ook een spa, zwembaden en restaurants.
 • Quinta do Lago: Dit resort is gelegen in de Algarve en heeft drie golfbanen met in totaal 54 holes. Het resort heeft ook een spa, zwembaden en restaurants.
 • Vidago Palace: Dit resort is gelegen in het noorden van Portugal en heeft een prachtige golfbaan met 18 holes. Het resort heeft ook een spa, zwembaden en restaurants.

Waarom kiezen voor een golfvakantie in Portugal?

Portugal is een van de beste bestemmingen voor golfreizen in Europa. Hieronder vind je enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor een golfvakantie in Portugal:

 • Mild klimaat: Portugal heeft een mild klimaat het hele jaar door, waardoor het een ideale bestemming is voor golfers.
 • Prachtige landschappen: Portugal heeft prachtige landschappen, van de bergen in het noorden tot de stranden in het zuiden.
 • Uitstekende infrastructuur: Portugal heeft een uitstekende infrastructuur voor golfers, met meer dan 90 golfbanen verspreid over het hele land.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding: Portugal biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor golfreizen, met veel betaalbare golfbanen en resorts.
 • Cultuur en geschiedenis: Portugal heeft een rijke cultuur en geschiedenis, met veel bezienswaardigheden en attracties om te bezoeken tijdens je golfvakantie.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een golfvakantie in Europa, dan is Portugal een uitstekende keuze. Het land heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een uitstekende infrastructuur voor golfers. Er zijn meer dan 90 golfbanen verspreid over het hele land, van de Algarve in het zuiden tot Porto in het noorden. Of je nu een beginner of een ervaren golfer bent, Portugal heeft voor iedereen iets te bieden. Kies voor een van de beste golfbanen of golfresorts in Portugal en geniet van een onvergetelijke golfvakantie.

Ratingpost

Dit is ook Portugal