Algemeen

Ovar Portugal: Een charmante stad vol cultuur en traditie

Ovar Portugal is een stad gelegen in het noorden van Portugal, in de regio Aveiro. Het is een charmante stad vol cultuur en traditie, die bekend staat om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en heerlijke gastronomie. Ovar Portugal is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een authentieke Portugese ervaring.

Geschiedenis van Ovar Portugal

Ovar Portugal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Ovar Portugal een belangrijke handelsstad, die bekend stond om zijn textielproductie en visserij. In de 19e eeuw werd Ovar Portugal een belangrijk centrum voor de productie van keramiek en aardewerk. Vandaag de dag is Ovar Portugal een moderne stad die zijn rijke geschiedenis heeft weten te behouden.

Bezienswaardigheden in Ovar Portugal

Ovar Portugal heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire attracties:

 • Igreja Matriz de Ovar: Deze prachtige kerk dateert uit de 16e eeuw en is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Ovar Portugal.
 • Museu de Ovar: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Ovar Portugal en heeft een uitgebreide collectie van kunstwerken en historische voorwerpen.
 • Praia do Furadouro: Dit is een van de mooiste stranden van Ovar Portugal en is populair bij zowel toeristen als locals.
 • Casa-Museu Egas Moniz: Dit museum is gewijd aan de beroemde Portugese wetenschapper Egas Moniz, die de Nobelprijs voor de Geneeskunde won in 1949.
 • Capela do Senhor da Pedra: Deze kapel is gebouwd op een rots aan de kust en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Ovar Portugal.

Gastronomie in Ovar Portugal

Ovar Portugal staat bekend om zijn heerlijke gastronomie, die sterk beïnvloed is door de zee en het platteland. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire gerechten:

 • Arroz de Tamboril: Dit is een rijstgerecht met zeeduivel, tomaten, uien en knoflook.
 • Bacalhau à Gomes de Sá: Dit is een traditioneel Portugees gerecht met gezouten kabeljauw, aardappelen, uien en olijfolie.
 • Caldeirada: Dit is een stoofpot met verschillende soorten vis, aardappelen, tomaten en paprika.
 • Ovos Moles: Dit zijn zoete eierdooiers die worden gebruikt als vulling voor gebakjes.
 • Bolo de Ovar: Dit is een traditioneel cakeje uit Ovar Portugal, gemaakt van eieren, suiker en bloem.

Feesten en festivals in Ovar Portugal

Ovar Portugal staat bekend om zijn levendige feesten en festivals, die het hele jaar door plaatsvinden. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire evenementen:

 • Carnaval de Ovar: Dit is een van de grootste carnavals van Portugal en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Het carnaval staat bekend om zijn kleurrijke kostuums en parades.
 • Festa de São João: Dit is een religieus festival ter ere van Sint-Jan de Doper, dat elk jaar in juni wordt gevierd. Het festival omvat processies, muziek en vuurwerk.
 • Festa do Marisco: Dit is een festival ter ere van de zeevruchten van Ovar Portugal, dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het festival omvat muziek, dans en natuurlijk veel heerlijk eten.
 • Festa da Flor: Dit is een bloemenfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt. Het festival omvat bloemenparades, tentoonstellingen en workshops.

Conclusie

Ovar Portugal is een charmante stad vol cultuur en traditie, die veel te bieden heeft op het gebied van bezienswaardigheden, gastronomie en festivals. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een culturele ervaring, Ovar Portugal is zeker een bezoek waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal