Algemeen

Overwinteren Portugal met eigen auto

Overwinteren in Portugal met eigen auto is een populaire keuze onder Nederlanders. Het zachte klimaat, de mooie natuur en de vriendelijke bevolking maken Portugal een ideale bestemming voor een langere vakantie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het overwinteren in Portugal met eigen auto.

Waarom overwinteren in Portugal?

Portugal heeft een mild klimaat met veel zonuren en weinig neerslag. Vooral in de wintermaanden is het in Portugal aangenaam vertoeven met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. Dit maakt Portugal een ideale bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude wintermaanden in Nederland.

Daarnaast heeft Portugal een prachtige natuur met uitgestrekte stranden, indrukwekkende kliffen en groene heuvels. Ook de cultuur en geschiedenis van Portugal zijn de moeite waard om te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de historische steden Lissabon en Porto, de pittoreske dorpjes in de Algarve en de vele kastelen en kerken die het land rijk is.

Met de eigen auto naar Portugal

Veel mensen kiezen ervoor om met de eigen auto naar Portugal te reizen. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je vertrekt en hoe lang je onderweg bent. Ook heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt tijdens je verblijf in Portugal.

De afstand van Nederland naar Portugal is ongeveer 2000 kilometer. Afhankelijk van je vertrekpunt en de route die je kiest, ben je tussen de 20 en 30 uur onderweg. Het is daarom verstandig om de reis in meerdere dagen op te delen en onderweg te overnachten.

Houd er rekening mee dat je tol moet betalen op de snelwegen in Portugal. Je kunt dit ter plaatse betalen of een tolbadge aanschaffen. Ook is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos in de auto te hebben.

Waar overwinteren in Portugal?

Portugal heeft verschillende regio’s die populair zijn onder overwinteraars. De Algarve is bijvoorbeeld een geliefde bestemming vanwege het milde klimaat, de mooie stranden en de vele golfbanen. Ook de Costa de Lisboa, de Costa Verde en de Costa de Prata zijn populaire regio’s.

Veel overwinteraars kiezen ervoor om een vakantiehuis te huren voor langere tijd. Dit kan een appartement, villa of bungalow zijn. Er zijn verschillende websites waarop je vakantiehuizen kunt vinden, zoals Airbnb, Booking.com en HomeAway.

Als je liever in een hotel verblijft, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Veel hotels bieden speciale overwinterarrangementen aan voor een voordelige prijs. Zo kun je bijvoorbeeld een maand lang verblijven in een hotel aan de Algarve voor een bedrag tussen de 500 en 1000 euro.

Wat te doen tijdens het overwinteren in Portugal?

Er is genoeg te doen tijdens het overwinteren in Portugal. Zo kun je genieten van de prachtige natuur, de cultuur en de geschiedenis van het land. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Bezoek historische steden zoals Lissabon, Porto en Coimbra
  • Ontdek de pittoreske dorpjes in de Algarve
  • Maak een wandeling langs de kliffen van de Costa Vicentina
  • Bezoek de vele kastelen en kerken die Portugal rijk is
  • Proef de lokale gerechten en wijnen
  • Maak een boottocht langs de kust
  • Speel een potje golf op een van de vele golfbanen

Daarnaast zijn er ook genoeg activiteiten te doen, zoals yogalessen, schildercursussen en kookworkshops. Ook kun je deelnemen aan excursies naar bijvoorbeeld de wijnregio’s van Portugal of de natuurparken.

Conclusie

Overwinteren in Portugal met eigen auto is een ideale manier om te ontsnappen aan de koude wintermaanden in Nederland. Portugal heeft een mild klimaat, prachtige natuur en een rijke cultuur en geschiedenis. Met de eigen auto heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Er zijn genoeg mogelijkheden om te verblijven, van vakantiehuizen tot hotels. Tijdens het overwinteren kun je genieten van de vele activiteiten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.

Dit is ook Portugal