Algemeen

Portugal Marokko WK: Een spannende wedstrijd tussen twee landen met een rijke voetbalgeschiedenis

Op woensdag 20 juni 2018 stonden Portugal en Marokko tegenover elkaar in de tweede groepswedstrijd van het WK voetbal in Rusland. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat ze allebei hun eerste wedstrijd hadden verloren en een nederlaag in deze wedstrijd zou betekenen dat ze vrijwel zeker uitgeschakeld zouden zijn voor de volgende ronde. Portugal en Marokko hebben allebei een rijke voetbalgeschiedenis en staan bekend om hun technische vaardigheden en aanvallende speelstijl. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden tussen deze twee landen.

De geschiedenis van Portugal op het WK

Portugal heeft een lange geschiedenis op het WK voetbal. Het land heeft zich in totaal zeven keer gekwalificeerd voor het WK en heeft in 1966 en 2006 de halve finales bereikt. In 2010 en 2014 werd Portugal in de groepsfase uitgeschakeld, maar in 2018 hoopt het team onder leiding van sterspeler Cristiano Ronaldo verder te komen in het toernooi.

De geschiedenis van Marokko op het WK

Marokko heeft zich in totaal vijf keer gekwalificeerd voor het WK voetbal. Het land heeft in 1986 de achtste finales bereikt, maar is sindsdien niet meer verder gekomen dan de groepsfase. In 2018 hoopt Marokko onder leiding van bondscoach Hervé Renard en sterspeler Hakim Ziyech voor een verrassing te zorgen en verder te komen in het toernooi.

De wedstrijd tussen Portugal en Marokko

De wedstrijd tussen Portugal en Marokko begon om 14:00 uur Nederlandse tijd in het Luzhniki Stadion in Moskou. Portugal begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als in de eerste wedstrijd tegen Spanje, met Cristiano Ronaldo als spits en Bernardo Silva en Gonçalo Guedes op de flanken. Marokko begon de wedstrijd met een 4-2-3-1 opstelling, met Hakim Ziyech als aanvallende middenvelder.

Portugal begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een aantal goede kansen. In de vierde minuut kopte Cristiano Ronaldo de bal op de lat en in de elfde minuut schoot Gonçalo Guedes net naast het doel. Marokko probeerde ook aanvallend gevaar te stichten, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Portugal.

In de 20e minuut kwam Portugal op voorsprong door een doelpunt van Cristiano Ronaldo. De sterspeler kopte de bal binnen na een voorzet van João Moutinho. Marokko probeerde daarna de gelijkmaker te scoren, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. In de 31e minuut kreeg Portugal een grote kans op de 2-0, maar de kopbal van Gonçalo Guedes werd gestopt door de Marokkaanse keeper Munir.

In de tweede helft ging Marokko op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het een aantal goede kansen. In de 55e minuut schoot Hakim Ziyech net naast het doel en in de 58e minuut kopte Medhi Benatia net over het doel. Portugal bleef echter gevaarlijk in de counter en kreeg ook nog een aantal goede kansen. In de 80e minuut schoot Cristiano Ronaldo net naast het doel en in de 85e minuut kopte hij opnieuw op de lat.

Uiteindelijk bleef het bij 1-0 voor Portugal en behaalde het team zijn eerste overwinning op het WK 2018. Cristiano Ronaldo werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd vanwege zijn doelpunt en zijn sterke spel.

De gevolgen van de wedstrijd voor beide teams

Voor Portugal betekende de overwinning op Marokko dat het team nog steeds kans maakt op de volgende ronde van het WK. Portugal heeft nu vier punten uit twee wedstrijden en staat op de tweede plaats in groep B, achter Spanje. Als Portugal zijn laatste wedstrijd tegen Iran wint of gelijkspeelt, is het team zeker van een plek in de volgende ronde.

Voor Marokko betekende de nederlaag tegen Portugal dat het team is uitgeschakeld voor de volgende ronde van het WK. Marokko heeft nu geen punten meer en kan niet meer als tweede eindigen in groep B. Het team zal zijn laatste wedstrijd tegen Spanje nog wel spelen, maar deze wedstrijd heeft geen invloed meer op de eindstand in de groep.

Conclusie

De wedstrijd tussen Portugal en Marokko was een spannende wedstrijd tussen twee landen met een rijke voetbalgeschiedenis. Portugal wist uiteindelijk te winnen met 1-0 dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo. Voor Portugal betekent de overwinning dat het team nog steeds kans maakt op de volgende ronde van het WK, terwijl Marokko is uitgeschakeld. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken en laat zien dat voetbal verbindt en mensen over de hele wereld samenbrengt.

Ratingpost

Dit is ook Portugal