Algemeen

Rondreis Portugal 14 dagen: Ontdek de schoonheid van Portugal in twee weken

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Een rondreis door Portugal is dan ook een geweldige manier om dit land te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een rondreis door Portugal van 14 dagen. We laten je de mooiste plekken zien en geven je tips voor een onvergetelijke vakantie.

Dag 1-3: Lissabon

Je rondreis door Portugal begint in de hoofdstad Lissabon. Lissabon is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een bruisend nachtleven. Breng een bezoek aan de historische wijk Alfama, waar je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes vindt. Bezoek ook de Torre de Belém, een iconische toren aan de rivier de Taag. Vergeet niet om te genieten van de heerlijke Portugese keuken, zoals de beroemde pastéis de nata.

Verblijf in Lissabon voor drie dagen om de stad goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in het centrum van de stad, in een hotel of appartement.

Dag 4-5: Sintra

Vanuit Lissabon reis je in ongeveer 40 minuten naar Sintra, een prachtig stadje dat bekend staat om zijn paleizen en kastelen. Bezoek het kleurrijke Palácio da Pena, dat hoog op een heuvel ligt en een fantastisch uitzicht biedt over de omgeving. Ook het Castelo dos Mouros, een middeleeuws kasteel, is een bezoek waard.

Verblijf in Sintra voor twee dagen om de stad en de omgeving goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in een hotel of bed & breakfast in het centrum van de stad.

Dag 6-7: Porto

Vanuit Sintra reis je in ongeveer drie uur naar Porto, de op één na grootste stad van Portugal. Porto staat bekend om zijn historische centrum, de rivier de Douro en de beroemde portwijn. Bezoek de prachtige kathedraal van Porto, wandel over de brug Ponte Dom Luís I en proef de heerlijke portwijn in een van de vele wijnhuizen.

Verblijf in Porto voor twee dagen om de stad goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in een hotel of appartement in het centrum van de stad.

Dag 8-9: Coimbra

Vanuit Porto reis je in ongeveer een uur naar Coimbra, een stad die bekend staat om zijn universiteit en historische centrum. Bezoek de prachtige Biblioteca Joanina, een van de mooiste bibliotheken ter wereld, en wandel door de smalle straatjes van de oude stad. Ook de kathedraal van Coimbra en het klooster van Santa Clara-a-Velha zijn een bezoek waard.

Verblijf in Coimbra voor twee dagen om de stad en de omgeving goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in een hotel of bed & breakfast in het centrum van de stad.

Dag 10-11: Évora

Vanuit Coimbra reis je in ongeveer drie uur naar Évora, een prachtige stad in de Alentejo-regio. Évora staat bekend om zijn Romeinse tempel, middeleeuwse kathedraal en charmante straatjes. Bezoek ook de Capela dos Ossos, een kapel die volledig is versierd met menselijke botten.

Verblijf in Évora voor twee dagen om de stad en de omgeving goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in een hotel of bed & breakfast in het centrum van de stad.

Dag 12-14: Algarve

Vanuit Évora reis je in ongeveer drie uur naar de Algarve, een prachtige kuststreek in het zuiden van Portugal. De Algarve staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere water en indrukwekkende rotsformaties. Bezoek bijvoorbeeld het strand van Praia da Rocha, de grotten van Benagil en het stadje Lagos.

Verblijf in de Algarve voor drie dagen om de streek goed te kunnen verkennen. Overnacht bijvoorbeeld in een hotel of appartement in een van de vele badplaatsen langs de kust.

Conclusie

Een rondreis door Portugal van 14 dagen is een geweldige manier om dit prachtige land te ontdekken. Van de bruisende stad Lissabon tot de prachtige stranden van de Algarve, Portugal heeft voor ieder wat wils. Met deze route zie je de mooiste plekken van het land en krijg je een goed beeld van de rijke geschiedenis en cultuur van Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal