Algemeen

Weeronline Portugal: alles wat je moet weten over het weer in Portugal

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het handig om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk het weer in Portugal checken via Weeronline Portugal. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het weer in Portugal en hoe je dit het beste kunt checken.

Het klimaat in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er over het algemeen warm en droog is. De zomers zijn heet en droog, terwijl de winters mild en nat zijn. De temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot wel 40 graden Celsius, terwijl het in de winter gemiddeld rond de 15 graden Celsius is.

De Algarve, in het zuiden van Portugal, heeft het warmste klimaat van het land. Hier schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar en is het in de zomermaanden gemiddeld 30 graden Celsius. In het noorden van Portugal is het over het algemeen wat koeler en natter.

Het weer in Portugal per seizoen

Het weer in Portugal kan per seizoen behoorlijk verschillen. Hieronder hebben we de gemiddelde temperaturen en neerslag per seizoen voor je op een rijtje gezet:

Lente (maart t/m mei)

  • Gemiddelde temperatuur: 18 graden Celsius
  • Gemiddelde neerslag: 70 mm per maand

In de lente begint het weer in Portugal langzaam op te warmen. De dagen worden langer en de zon begint steeds meer te schijnen. Het kan echter nog wel wat fris zijn, vooral in de avonden.

Zomer (juni t/m augustus)

  • Gemiddelde temperatuur: 28 graden Celsius
  • Gemiddelde neerslag: 10 mm per maand

De zomer is het hoogseizoen in Portugal. Het is er heet en droog, met veel zonuren. Het is dan ook de perfecte tijd om te genieten van de stranden en de zee.

Herfst (september t/m november)

  • Gemiddelde temperatuur: 21 graden Celsius
  • Gemiddelde neerslag: 90 mm per maand

In de herfst begint het weer in Portugal weer wat af te koelen. Het kan nog wel lekker weer zijn, maar er is ook meer kans op regen. De natuur begint te veranderen en de herfstkleuren zijn prachtig om te zien.

Winter (december t/m februari)

  • Gemiddelde temperatuur: 15 graden Celsius
  • Gemiddelde neerslag: 120 mm per maand

De winter in Portugal is mild, maar wel nat. Het kan er behoorlijk regenachtig zijn, vooral in het noorden van het land. In de bergen kan er zelfs sneeuw vallen.

Hoe check je het weer in Portugal?

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het handig om het weer regelmatig te checken. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je je activiteiten daarop aanpassen. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk het weer in Portugal checken via verschillende websites en apps.

Weeronline Portugal is een van de bekendste websites waar je het weer in Portugal kunt checken. Op deze website kun je niet alleen de actuele weersituatie bekijken, maar ook de weersverwachting voor de komende dagen. Daarnaast kun je ook informatie vinden over de UV-index, de windkracht en de luchtvochtigheid.

Naast Weeronline Portugal zijn er nog veel meer websites en apps waar je het weer in Portugal kunt checken. Zo kun je bijvoorbeeld ook terecht bij AccuWeather, Weather.com en Buienradar. Het is handig om verschillende websites te vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van het weer in Portugal.

Conclusie

Het weer in Portugal kan behoorlijk verschillen per seizoen. In de zomer is het er heet en droog, terwijl het in de winter mild en nat is. Het is dan ook handig om het weer regelmatig te checken als je op vakantie gaat naar Portugal. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk het weer in Portugal checken via verschillende websites en apps, zoals Weeronline Portugal. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten en kun je optimaal genieten van je vakantie in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal