Steden

Dagtrips vanuit Porto: Must-Visit Steden in de Buurt

Dagtrips vanuit Porto: Must-Visit Steden in de Buurt

Porto, een bruisende stad gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke wijnen en rijke geschiedenis. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Porto ook een ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van omliggende steden en dorpen. In dit artikel zullen we enkele must-visit steden in de buurt van Porto bespreken die perfect zijn voor een dagtrip.

Braga

Op slechts een uur rijden van Porto ligt Braga, een stad die bekend staat om zijn prachtige kerken en bruisende sfeer. Een van de hoogtepunten van Braga is de Bom Jesus do Monte, een prachtig barokke kerk die bovenop een heuvel ligt en een spectaculair uitzicht over de stad biedt. Daarnaast is de Sé de Braga, de oudste kathedraal van Portugal, zeker een bezoek waard. Vergeet ook niet om door de sfeervolle straatjes van het historische centrum te wandelen en te genieten van een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant.

Must-see bezienswaardigheden in Braga:

  • Bom Jesus do Monte
  • Sé de Braga
  • Historisch centrum

Guimarães

Guimarães, op ongeveer 45 minuten rijden van Porto, wordt beschouwd als de geboorteplaats van Portugal. Het historische centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is prachtig bewaard gebleven. Een van de hoogtepunten van Guimarães is het imposante kasteel dat boven de stad uittorent. Daarnaast is de Paço dos Duques de Bragança, een prachtig paleis uit de 15e eeuw, zeker een bezoek waard. Vergeet ook niet om te genieten van de sfeer op het bruisende plein Largo da Oliveira en een traditionele “francesinha” te proeven in een van de lokale restaurants.

Must-see bezienswaardigheden in Guimarães:

  • Guimarães kasteel
  • Paço dos Duques de Bragança
  • Largo da Oliveira

Aveiro

Op iets meer dan een uur rijden van Porto ligt Aveiro, een schilderachtig stadje dat vaak wordt vergeleken met het Italiaanse Venetië vanwege de vele kanalen en kleurrijke gondels. Een van de hoogtepunten van Aveiro is een boottocht door de kanalen, waarbij je de charmante huizen en bruggen van dichtbij kunt bewonderen. Daarnaast staat Aveiro ook bekend om zijn heerlijke zoetigheden, zoals “ovos moles” en “tripas de Aveiro”, die je zeker moet proeven tijdens je bezoek.

Must-see bezienswaardigheden in Aveiro:

  • Boottocht door de kanalen
  • Proeven van lokale zoetigheden
  • Historisch centrum

Conclusie

Van prachtige kerken en kastelen tot schilderachtige kanalen en heerlijk eten, de steden in de buurt van Porto bieden voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, natuur of gastronomie, er is voor ieder wat wils te vinden op slechts een steenworp afstand van Porto. Een dagtrip naar een van deze must-visit steden is dan ook een absolute aanrader tijdens je verblijf in Porto.

Kortom, als je Porto bezoekt, zorg er dan zeker voor dat je wat tijd vrijmaakt om de prachtige steden in de buurt te ontdekken. Met hun unieke charme en overvloed aan bezienswaardigheden zullen ze ongetwijfeld een onvergetelijke indruk achterlaten.

Ratingpost

Dit is ook Portugal