Reisgidsen

Portoʼs Nachtleven: De Beste Plekken voor Entertainment

Portoʼs Nachtleven: De Beste Plekken voor Entertainment

Porto, de op één na grootste stad van Portugal, staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Met een overvloed aan bars, clubs, live muzieklocaties en trendy lounges, is er voor elk wat wils in deze levendige stad. Of je nu op zoek bent naar een avondje dansen, een intieme setting om te genieten van live muziek of gewoon een ontspannende avond met vrienden, Porto heeft het allemaal. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken voor entertainment in Porto verkennen, zodat je het meeste uit je nachtelijke avonturen in deze bruisende stad kunt halen.

Bars

Een van de populairste opties voor een avondje uit in Porto zijn de vele trendy bars die de stad te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een hippe cocktailbar, een gezellige wijnbar of een authentieke Portugese taverne, Porto heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de beste bars in de stad:

 • Candelabro: Deze trendy cocktailbar in het hart van Porto staat bekend om zijn creatieve drankjes en gezellige sfeer.
 • Capela Incomum: Gelegen in een voormalige kapel, biedt deze unieke wijnbar een uitgebreide selectie van Portugese wijnen in een sfeervolle setting.
 • Cafeína Bar: Deze chique bar is een populaire plek voor zowel locals als toeristen en biedt een uitgebreid menu van cocktails en drankjes.

Clubs

Voor degenen die op zoek zijn naar een avond vol dansen en entertainment, heeft Porto een levendige clubscene met voor elk wat wils. Of je nu van techno, house, pop of Latin muziek houdt, er is een club in Porto die aan jouw wensen voldoet. Hier zijn enkele van de beste clubs in de stad:

 • Lust in Rio: Deze hippe club aan de oever van de rivier de Douro biedt een eclectische mix van muziekgenres en trekt een energieke menigte van locals en toeristen.
 • Maus Hábitos: Deze alternatieve club is gehuisvest in een voormalig warenhuis en biedt een unieke sfeer en een gevarieerd programma van live optredens en DJ-sets.
 • Gare: Deze populaire club in het hart van Porto staat bekend om zijn geweldige geluidssysteem en indrukwekkende line-ups van internationale en lokale DJ’s.

Live Muziek

Voor degenen die liever genieten van live muziek, heeft Porto een levendige muziekscène met tal van locaties die een breed scala aan genres en artiesten bieden. Of je nu van jazz, blues, rock of fado houdt, er is altijd wel ergens in Porto live muziek te vinden. Hier zijn enkele van de beste plekken om live muziek te beleven:

 • Casa da Música: Dit prestigieuze muziekcentrum biedt een gevarieerd programma van klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en popconcerten in een architectonisch indrukwekkend gebouw.
 • Plano B: Deze hippe locatie biedt een eclectische mix van live optredens, DJ-sets en kunsttentoonstellingen in een trendy omgeving.
 • Hot Five Jazz & Blues Club: Deze intieme club is een paradijs voor liefhebbers van jazz en blues en trekt een toegewijde lokale en internationale fanbase.

Cafés en Lounges

Voor een meer ontspannen avondje uit, zijn er tal van cafés en lounges in Porto waar je kunt genieten van een drankje in een rustige en stijlvolle omgeving. Of je nu op zoek bent naar een gezellige plek voor een goed glas wijn, een trendy café om te socializen of een chique lounge om te ontspannen, Porto heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de beste opties:

 • The Yeatman: Dit luxe hotel biedt een prachtig terras met een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier de Douro, ideaal voor een ontspannen avondje uit.
 • Majestic Café: Dit iconische café in het centrum van Porto staat bekend om zijn prachtige art-nouveaugebouw en biedt een elegante setting voor een drankje en een hapje.
 • Fama Lounge: Deze chique loungebar biedt een uitgebreide selectie van cocktails en drankjes in een trendy en stijlvolle omgeving.

Of je nu op zoek bent naar een bruisende nacht vol dansen en entertainment of een ontspannen avondje uit met vrienden, het nachtleven in Porto heeft voor iedereen iets te bieden. Met tal van bars, clubs, live muzieklocaties en lounges, is er altijd wel iets te doen in deze levendige stad. Dus trek je dansschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in het nachtleven van Porto!

Dit is ook Portugal