Reisgidsen

Winkelen in Porto: Gids voor Shopaholics

Winkelen in Porto: Gids voor Shopaholics

Porto, de op een na grootste stad van Portugal, staat bekend om haar prachtige architectuur, rijke geschiedenis en heerlijke gerechten. Maar wist je dat Porto ook een paradijs is voor shopaholics? Van lokale boetiekjes tot internationale merken, Porto biedt een diverse winkelscène die zeker aan ieders smaak voldoet. In deze gids zullen we een kijkje nemen naar de beste winkelgebieden en de must-visit winkels in Porto.

Winkelgebieden in Porto

Als je op zoek bent naar een winkelervaring in Porto, kun je het beste beginnen in het historische centrum van de stad. Hier vind je verschillende winkelstraten en markten waar je een breed scala aan producten kunt vinden, van lokale ambachtelijke goederen tot internationale mode.

Rua de Santa Catarina

Rua de Santa Catarina is een van de bekendste winkelstraten in Porto en is de thuisbasis van verschillende winkels, van luxe boetieks tot populaire ketens. Je vindt hier ook de beroemde Café Majestic, een historisch café waar je tijdens het winkelen een heerlijke kop koffie kunt drinken.

Bolhão Market

Voor een echte Portugese winkelervaring moet je zeker een bezoek brengen aan de Bolhão Market. Deze markt bestaat al sinds 1839 en biedt een scala aan verse producten, waaronder groenten, fruit, vlees en vis. Daarnaast vind je hier ook lokale ambachten en souvenirs.

Must-visit winkels in Porto

Naast de populaire winkelgebieden zijn er ook diverse must-visit winkels in Porto die zeker een bezoek waard zijn. Hier zijn een paar aanraders:

Livraria Lello

Livraria Lello is een van de mooiste boekwinkels ter wereld en een iconische bezienswaardigheid in Porto. De winkel is beroemd om zijn prachtige interieur, met een indrukwekkende houten trap en glas-in-loodramen. Naast het bewonderen van de architectuur, kun je hier ook een uitgebreide collectie boeken vinden.

A Vida Portuguesa

Als je op zoek bent naar authentieke Portugese producten, dan is A Vida Portuguesa de place to be. Deze winkel biedt een uitgebreide selectie van traditionele Portugese goederen, waaronder keramiek, zeep, sardines en portwijn.

Mercado Porto Belo

Gelegen in de wijk Foz, is Mercado Porto Belo een must-visit voor liefhebbers van vintage en antiek. Deze markt biedt een diverse verzameling van antieke meubels, kleding, sieraden en curiosa. Het is de perfecte plek om unieke souvenirs te vinden.

Winkelen in Porto: Tips voor Shopaholics

Als je van plan bent om te gaan winkelen in Porto, zijn hier een paar handige tips om het meeste uit je winkelervaring te halen:

  • Vermijd de drukte door vroeg in de ochtend te gaan winkelen of juist laat op de avond.
  • Probeer lokale specialiteiten te proeven tijdens het winkelen, zoals de beroemde Pastel de Nata.
  • Vergeet niet te onderhandelen op de markten, vooral als je van plan bent om souvenirs te kopen.
  • Neem de tijd om de kleine steegjes en straatjes te verkennen, waar je vaak unieke boetieks en ambachtelijke winkels vindt.

Met zijn diverse winkelgebieden en unieke winkels, biedt Porto een onvergetelijke winkelervaring die zeker voldoet aan de behoeften van elke shopaholic. Of je nu op zoek bent naar trendy mode, lokale ambachten of antieke schatten, Porto heeft het allemaal. Dus pak je portemonnee en ga op ontdekkingstocht in deze bruisende winkelstad!

Dit is ook Portugal