Praktische informatie

Reizen als LGBTQ+ in Porto

Reizen als LGBTQ+ in Porto

Inleiding

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische architectuur, overheerlijk eten en levendige sfeer. Als LGBTQ+ reiziger kun je genieten van de vriendelijke en open cultuur die Porto te bieden heeft. In dit artikel bespreken we de verschillende aspecten van reizen als LGBTQ+ in Porto, van LGBTQ+ vriendelijke accommodaties tot de beste LGBTQ+ bars en clubs.

LGBTQ+ vriendelijke accommodaties

Als LGBTQ+ reiziger heb je uiteraard de voorkeur voor accommodaties die jouw identiteit respecteren en accepteren. Gelukkig zijn er in Porto verschillende LGBTQ+ vriendelijke accommodaties te vinden. Denk hierbij aan LGBTQ+ gerunde bed & breakfasts, guesthouses en boutique hotels. Daarnaast zijn er ook internationale hotelketens en hostels die bekend staan om hun inclusieve beleid.

Hieronder een lijst van LGBTQ+ vriendelijke accommodaties in Porto:
– Boutique Hotel The Yeatman
– Torel Avantgarde
– Casa de São Mamede
– Rosa et al Townhouse

LGBTQ+ scene in Porto

De LGBTQ+ scene in Porto is levendig en divers. Van LGBTQ+ bars en clubs tot queer evenementen en feesten, er is altijd wel iets te beleven in de stad. Een van de bekendste LGBTQ+ bars in Porto is Zoom. Deze gezellige bar is een ontmoetingsplaats voor zowel lokale LGBTQ+ gemeenschap als LGBTQ+ reizigers. Daarnaast zijn er ook verschillende LGBTQ+ feesten en evenementen die regelmatig plaatsvinden in de stad, zoals Pride Parade en Queer Film Festival.

Veiligheid

Over het algemeen wordt Porto als een veilige bestemming beschouwd voor LGBTQ+ reizigers. De stad heeft een open en tolerante houding ten opzichte van de LGBTQ+ gemeenschap en er zijn weinig meldingen van homofobe incidenten. Echter, het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en je intuïtie te volgen, vooral tijdens het uitgaan in de avonduren.

LGBTQ+ vriendelijke bars en clubs

Naast Zoom zijn er nog andere LGBTQ+ vriendelijke bars en clubs in Porto waar je kunt genieten van een avondje uit. TROMBLA – GARE CLUBE is bijvoorbeeld een populaire LGBTQ+ club waar regelmatig themafeesten en drag shows worden gehouden. Daarnaast kun je ook terecht bij Plano B, een trendy bar met een gemengd publiek van LGBTQ+ en straight bezoekers.

Culturele en historische bezienswaardigheden

Naast de bruisende LGBTQ+ scene heeft Porto ook een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan de historische wijk Ribeira, de imposante Dom Luis I-brug en de indrukwekkende kathedraal van Porto. Daarnaast kun je ook een boottocht maken over de rivier de Douro of een bezoek brengen aan een van de vele wijnkelders waar de beroemde portwijn wordt geproduceerd.

Conclusie

Als LGBTQ+ reiziger kun je met een gerust hart Porto bezoeken. De stad verwelkomt de LGBTQ+ gemeenschap met open armen en biedt een levendige scene, diverse bezienswaardigheden en genoeg LGBTQ+ vriendelijke accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een bruisend nachtleven of wilt genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van de stad, Porto heeft voor ieder wat wils. Plan je volgende reis naar Porto en ontdek zelf de charme van deze prachtige stad in het noorden van Portugal.

Dit is ook Portugal