Activiteiten

Stadssafari: Zoek naar Verborgen Juweeltjes in Porto

Stadssafari: Zoek naar Verborgen Juweeltjes in Porto

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen, heerlijke portwijn en bruisende sfeer. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in deze prachtige stad. Tijdens een stadssafari in Porto kun je op zoek gaan naar verborgen juweeltjes die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen. Van charmante steegjes tot gezellige markten en verborgen uitzichtpunten, het is tijd om Porto op een unieke manier te verkennen.

Verken de Kleurrijke Wijk Ribeira

Ribeira is een van de meest pittoreske en levendige wijken van Porto. Het is gelegen aan de oever van de rivier de Douro en staat bekend om zijn kleurrijke gevels, smalle straatjes en bruisende sfeer. Tijdens een stadssafari kun je op zoek gaan naar de verborgen juweeltjes van Ribeira, zoals kleine cafeetjes, traditionele ambachtswinkels en verborgen steegjes die je naar prachtige uitzichtpunten leiden. Vergeet ook niet een wandeling langs de rivier te maken en te genieten van het prachtige uitzicht op de iconische Dom Luis I-brug.

Ontdek Traditionele Markten en Ambachtswinkels

Porto staat bekend om zijn traditionele markten waar je lokale producten en ambachten kunt ontdekken. Tijdens een stadssafari kun je een bezoek brengen aan de Mercado do Bolhão, een van de oudste markten van Porto, waar je lokale specialiteiten kunt proeven en kennis kunt maken met de lokale bevolking. Daarnaast zijn er ook talloze ambachtswinkels te vinden in de straten van Porto, waar je unieke handgemaakte souvenirs kunt vinden, zoals keramiek, sieraden en textiel.

Must-visit markten en ambachtswinkels in Porto:

 • Mercado do Bolhão
 • Mercado Ferreira Borges
 • A Vida Portuguesa
 • Feira da Vandoma

Verborgen Uitzichtpunten en Parken

Porto is een stad met vele uitzichtpunten en prachtige parken die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen. Tijdens een stadssafari kun je op zoek gaan naar de verborgen uitzichtpunten van Porto, waar je kunt genieten van adembenemende panoramische uitzichten over de stad en de rivier. Daarnaast zijn er ook prachtige parken te vinden, zoals het Jardim do Morro en het Parque da Cidade, waar je kunt ontspannen te midden van weelderige groene landschappen.

Verborgen uitzichtpunten in Porto:

 1. Miradouro da Vitória
 2. Miradouro da Serra do Pilar
 3. Miradouro Ignez

Proef Lokale Delicatessen en Wijn

Een stadssafari in Porto is niet compleet zonder het proeven van de lokale delicatessen en portwijn. Porto staat bekend om zijn heerlijke gastronomie, van verse visgerechten tot traditionele pastel de nata. Tijdens een stadssafari kun je op zoek gaan naar verborgen eetgelegenheden en lokale markten waar je kunt genieten van authentieke Portugese gerechten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan een van de vele wijnkelders in de wijk Vila Nova de Gaia, waar je kunt genieten van een proeverij van de beroemde portwijn.

Toplocaties voor lokale delicatessen en wijn in Porto:

 • Cantinho do Avillez
 • Mercado Beira Rio
 • Porto Cruz
 • Taylors Port

Besluit

Een stadssafari in Porto biedt een unieke manier om de verborgen juweeltjes van deze prachtige stad te ontdekken. Van charmante steegjes en traditionele markten tot adembenemende uitzichtpunten en heerlijke gastronomie, er valt zoveel te ontdekken in Porto buiten de gebaande paden. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur om de verborgen schatten van Porto te ontdekken!

Dit is ook Portugal