Activiteiten

Wijn en Meer in Porto

Wijn en Meer in Porto

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige wijnhuizen en indrukwekkende wijngaarden. De stad is de perfecte bestemming voor wijnliefhebbers en biedt een rijke geschiedenis op het gebied van wijnproductie. Maar Porto heeft meer te bieden dan alleen wijn. Van de bruisende stad tot de prachtige Douro vallei, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de wijnscène van Porto en alle andere attracties die de stad te bieden heeft.

Wijnproeven in Porto

Als het gaat om wijnproeven, is Porto de place to be. De stad staat bekend om zijn port, een zoete versterkte wijn die wordt geproduceerd in de Douro vallei. Er zijn talloze wijnhuizen in Porto die hun deuren openen voor bezoekers, waar je de kans krijgt om verschillende soorten port te proeven en meer te leren over het productieproces. Enkele van de meest populaire wijnhuizen om te bezoeken zijn Graham’s, Taylor’s en Sandeman. Deze wijnhuizen bieden rondleidingen en proeverijen aan, waarbij je de kans krijgt om te genieten van de heerlijke smaken van de lokale portwijnen.

Belangrijke wijnhuizen in Porto

Hieronder vind je een lijst van enkele belangrijke wijnhuizen in Porto, die zeker een bezoek waard zijn:

 • Graham’s Port Lodge
 • Taylor’s Port
 • Sandeman
 • Croft Port
 • Real Companhia Velha

Ontdek de Douro vallei

De Douro vallei, gelegen op een korte afstand van Porto, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en wereldberoemde wijngaarden. Het is de oudste gereglementeerde wijnregio ter wereld en is de thuisbasis van enkele van de beste wijnproducenten ter wereld. Een bezoek aan de Douro vallei is een absolute must voor elke wijnliefhebber. Hier kun je genieten van wijntours, proeverijen en adembenemende uitzichten over de rivier en de wijngaarden.

Belangrijke bezienswaardigheden in de Douro vallei

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in de Douro vallei zijn:

 • Quinta do Crasto
 • Quinta da Pacheca
 • Quinta do Portal
 • Sé Catedral de Vila Real
 • Miradouro de São Leonardo de Galafura

Andere attracties in Porto

Naast wijnproeven en de prachtige Douro vallei, heeft Porto nog veel meer te bieden. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur, met prachtige bezienswaardigheden zoals de São Bento treinstation, Portugees Centrum voor Fotografie en de indrukwekkende Dom Luis I-brug. Daarnaast staat Porto bekend om zijn heerlijke gastronomie, waar je kunt genieten van lokale gerechten zoals francesinha, bacalhau en pasteis de nata. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de kleurrijke straatjes van de wijk Ribeira en de prachtige uitzichten te bewonderen vanaf de Ponte Dom Luís.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Porto

Hieronder vind je een lijst van enkele belangrijke bezienswaardigheden in Porto:

 • São Bento treinstation
 • Portuguese Centrum voor Fotografie
 • Ribeira wijk
 • Dom Luis I-brug
 • Livraria Lello

Conclusie

Porto is een bruisende stad met een rijke geschiedenis op het gebied van wijnproductie. Van het proeven van de heerlijke portwijnen in de wijnhuizen van de stad tot het verkennen van de prachtige Douro vallei, er is genoeg te zien en te doen voor elke wijnliefhebber. Daarnaast biedt de stad tal van andere attracties, zoals historische bezienswaardigheden, prachtige uitzichten en heerlijke gastronomie. Porto is dan ook de perfecte bestemming voor een onvergetelijke wijn- en cultuurervaring.

Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een prachtige stad om te verkennen, Porto heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis naar Porto, waar wijn en meer op je wachten!

Dit is ook Portugal