Praktische informatie

Winkelen in Porto: Souvenirs en Specialiteiten

Winkelen in Porto: Souvenirs en Specialiteiten

Porto is een bruisende stad in Portugal, bekend om zijn prachtige architectuur, heerlijke keuken en levendige winkels. Voor reizigers die op zoek zijn naar unieke souvenirs en lokale specialiteiten, is Porto de perfecte bestemming. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken bespreken om te winkelen voor souvenirs en specialiteiten in Porto.

Souvenirs

Een van de leukste dingen om te doen tijdens een reis is het zoeken naar souvenirs om mee naar huis te nemen. Gelukkig heeft Porto een breed scala aan winkels die een verscheidenheid aan traditionele en moderne souvenirs aanbieden. Enkele populaire souvenirs om te overwegen zijn:

  • Portugese tegels: Deze handgemaakte tegels zijn een iconisch symbool van de Portugese architectuur en interieurdesign. Je kunt ze vinden in verschillende designs en kleuren, perfect om aan de muur te hangen of als decoratief element in huis.
  • Portwijn: Porto staat bekend om zijn heerlijke portwijn, dus het is de moeite waard om een fles mee naar huis te nemen. Veel winkels bieden proeverijen en een breed scala aan merken om uit te kiezen.
  • Keramiek: Porto staat bekend om zijn prachtige keramiek, variërend van borden en kommen tot vazen en beeldjes. Deze items zijn perfect als decoratie of voor dagelijks gebruik.
  • Portugese sardines: In blik verpakte sardines zijn een bekend Portugese delicatesse en een leuk en smakelijk souvenir om mee naar huis te nemen.

Waar te winkelen:

Als het gaat om het vinden van souvenirs, zijn er verschillende buurten en markten in Porto die de moeite waard zijn om te verkennen. Enkele van de beste plekken om te winkelen voor souvenirs zijn:

  • Rua das Flores: Deze prachtige straat is bekleed met ambachtelijke winkels en boetieks, waar je een breed scala aan souvenirs kunt vinden, van keramiek en sieraden tot portwijn en zelfgemaakte producten.
  • Bolhão Markt: Deze traditionele markt is een geweldige plek om lokale producten te vinden, waaronder verse groenten, fruit, vis en bloemen.
  • Livraria Lello: Deze prachtige boekhandel staat bekend om zijn prachtige interieur en is een geweldige plek om Portugese literatuur en souvenirs te vinden.

Specialiteiten

Naast souvenirs biedt Porto een scala aan lokale specialiteiten die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Of het nu gaat om traditionele lekkernijen of unieke ambachtelijke producten, Porto heeft voor elk wat wils. Enkele van de specialiteiten om te overwegen zijn:

  • Portugese olijfolie: Portugal staat bekend om zijn heerlijke olijfolie, gemaakt van de beste olijven en perfect om te gebruiken in de keuken.
  • Bacalhau: Gedroogde en gezouten kabeljauw is een traditioneel ingrediënt in Portugese gerechten. Veel winkels verkopen hoogwaardige bacalhau om mee naar huis te nemen.
  • Azulejos: Deze prachtige Portugese tegels zijn niet alleen populair als souvenirs, maar ook als decoratieve elementen in huis. Veel winkels bieden unieke en handgemaakte azulejos om mee naar huis te nemen.

Waar te winkelen:

Om de beste lokale specialiteiten te vinden, zijn er verschillende speciaalzaken en markten in Porto die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele van de beste plekken om lokale specialiteiten te kopen zijn:

  • Mercado do Bolhão: Deze traditionele markt biedt een breed scala aan verse producten en lokale specialiteiten, perfect om mee naar huis te nemen en te genieten.
  • A Vida Portuguesa: Deze unieke winkel biedt een verscheidenheid aan Portugese ambachtelijke producten, waaronder olijfolie, conserven, azulejos en meer.
  • Conserveira de Lisboa: Deze winkel is gespecialiseerd in conserven, waaronder sardines, tonijn en diverse zeevruchten in blik.

Al met al biedt Porto een schat aan mogelijkheden om te winkelen voor souvenirs en lokale specialiteiten. Of je nu op zoek bent naar traditionele Portugese tegels, heerlijke portwijn of ambachtelijke lekkernijen, Porto heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om wat tijd te nemen om de lokale markten en speciaalzaken te verkennen en geniet van het vinden van de perfecte souvenirs om mee naar huis te nemen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal