Reisgidsen

Porto van Boven: Dakterrassen en Uitzichtpunten

Porto van Boven: Dakterrassen en Uitzichtpunten

Porto, gelegen aan de prachtige kust van Portugal, is een stad die bekend staat om zijn adembenemende uitzichten en pittoreske architectuur. Een van de beste manieren om de schoonheid van deze stad te ervaren, is vanaf de vele dakterrassen en uitzichtpunten die Porto rijk is. In dit artikel nemen we een kijkje op enkele van de meest spectaculaire plekken om Porto van boven te bewonderen.

Dakterrassen met uitzicht

Porto staat bekend om zijn vele prachtige dakterrassen met spectaculaire uitzichten over de stad en de rivier de Douro. Een van de meest populaire dakterrassen is dat van het Portugees Centrum voor Fotografie, gelegen in het voormalige gevangeniscomplex van Cadeia da Relação. Vanaf dit dakterras heb je een adembenemend uitzicht over de oude stad en de rivier.

Een ander indrukwekkend dakterras is te vinden bij The Yeatman Hotel, een van de meest luxe hotels van Porto. Het dakterras biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de rivier, en is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke cocktail terwijl je de zon ziet ondergaan achter de heuvels van Porto.

Top 3 Dakterrassen met uitzicht in Porto:

  1. Portugees Centrum voor Fotografie
  2. The Yeatman Hotel
  3. Hotel Dom Henrique

Uitzichtpunten

Naast de dakterrassen zijn er ook verschillende uitzichtpunten verspreid over de stad waar je kunt genieten van een prachtig zicht op Porto. Een van de meest populaire uitzichtpunten is dat van de Torre dos Clérigos, een indrukwekkende klokkentoren die een panoramisch uitzicht biedt over de stad. Eenmaal boven kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de terracotta daken van Porto.

Een ander fantastisch uitzichtpunt is dat van de Mosteiro da Serra do Pilar, gelegen aan de overkant van de rivier de Douro in de wijk Vila Nova de Gaia. Dit uitzichtpunt biedt een prachtig zicht op de historische wijk Ribeira en de imposante Dom Luís I-brug.

Top 3 Uitzichtpunten in Porto:

  1. Torre dos Clérigos
  2. Mosteiro da Serra do Pilar
  3. Jardim do Morro

Conclusie

Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe dakterras met uitzicht of een panoramisch uitzichtpunt, Porto heeft voor ieder wat wils. De stad biedt een overvloed aan prachtige uitzichten die de adem benemen en je laten genieten van de charme van deze historische stad. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, geschiedenis of gewoon geniet van prachtige uitzichten, een bezoek aan de dakterrassen en uitzichtpunten van Porto is een absolute must tijdens je verblijf in deze prachtige stad.

Plan je volgende reis naar Porto en ontdek de schoonheid van de stad van bovenaf!

Dit is ook Portugal