Reisgidsen

Porto voor Filmfanaten: Iconische Filmlocaties

Porto voor Filmfanaten: Iconische Filmlocaties

Porto, gelegen aan de noordwestkust van Portugal, is een stad die bekend staat om haar prachtige historische architectuur, smalle geplaveide straten, en natuurlijk de iconische Douro-rivier. Maar Porto heeft ook een aantrekkingskracht op filmliefhebbers vanwege de vele iconische filmlocaties die de stad heeft gehuisvest. In dit artikel zullen we een aantal van deze locaties verkennen en ontdekken welke bekende films hier zijn opgenomen.

Historische wijken: Ribeira en Praça da Liberdade

Een van de meest populaire filmlocaties in Porto is de pittoreske wijk Ribeira, die langs de oever van de Douro-rivier ligt. Deze charmante wijk met zijn kleurrijke gevels en smalle straatjes heeft als achtergrond gediend voor verschillende films, waaronder The Gilded Cage en The House of Spirits. De nabijgelegen Praça da Liberdade, met zijn indrukwekkende gebouwen en levendige sfeer, is ook vaak te zien in films, zoals Cinderella en The Lovebirds.

Filmlocaties in Porto

Film Lokatie
The Gilded Cage Ribeira
The House of Spirits Ribeira
Cinderella Praça da Liberdade
The Lovebirds Praça da Liberdade

Historische Gebouwen: São Bento Station en Palácio da Bolsa

São Bento Station, beroemd om zijn prachtige tegelpanelen die de geschiedenis van Portugal weergeven, heeft gediend als een achtergrond voor tal van filmproducties, waaronder The Night Train to Lisbon en The Cold Hours. Het nabijgelegen Palácio da Bolsa, een imposant neoklassiek gebouw dat dienst deed als beursgebouw, is ook te zien in films zoals The Right Juice en The Photographer of Mauthausen.

Filmlocaties in Porto

Film Lokatie
The Night Train to Lisbon São Bento Station
The Cold Hours São Bento Station
The Right Juice Palácio da Bolsa
The Photographer of Mauthausen Palácio da Bolsa

De Douro-rivier: Dom Luís I-brug en de wijnkelders

De imposante Dom Luís I-brug, die de oevers van Porto en Vila Nova de Gaia met elkaar verbindt, is een andere populaire filmlocatie. De brug, met zijn indrukwekkende boogconstructie en prachtig uitzicht op de stad, is te zien in films zoals A New Life en The Man Who Killed Don Quixote. Daarnaast zijn de traditionele wijnkelders van Vila Nova de Gaia, met hun eeuwenoude portproductie, vaak te zien in films die de gastronomische en culturele rijkdom van Porto willen benadrukken.

Filmlocaties in Porto

Film Lokatie
A New Life Dom Luís I-brug
The Man Who Killed Don Quixote Dom Luís I-brug

Conclusie

Porto is niet alleen een stad met een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en heerlijke keuken, maar ook een stad die rijk is aan iconische filmlocaties. Van historische wijken tot imposante gebouwen en prachtige bruggen, Porto biedt een scala aan prachtige decors voor filmmakers. Voor filmfanaten die op zoek zijn naar een unieke bestemming met een mix van culturele en cinematografische attracties, is Porto zeker een stad die op hun lijst moet staan.

Kortom, Porto is een stad die zowel de traditionele als moderne filmlocaties te bieden heeft, waardoor het een ideale bestemming is voor filmfanaten van alle leeftijden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal