Algemeen

Air Portugal: Een overzicht van de luchtvaartmaatschappij

Air Portugal, ook wel bekend als TAP Air Portugal, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal. Het bedrijf werd opgericht in 1945 en heeft zijn hoofdkantoor in Lissabon. Air Portugal is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd.

Geschiedenis van Air Portugal

Air Portugal werd opgericht op 14 maart 1945 als een staatsbedrijf. De eerste vlucht van de luchtvaartmaatschappij vond plaats op 19 september 1946, van Lissabon naar Madrid. In de jaren 50 en 60 breidde Air Portugal zijn netwerk uit naar Afrika en Zuid-Amerika. In de jaren 70 en 80 werden er nieuwe bestemmingen toegevoegd in Noord-Amerika en Azië.

In 2005 werd Air Portugal geprivatiseerd en werd het grootste deel van de aandelen verkocht aan de Atlantic Gateway Consortium, geleid door de Portugese ondernemer David Neeleman. In 2015 werd Neeleman vervangen door Fernando Pinto als CEO van Air Portugal. In 2018 werd Air Portugal opnieuw geprivatiseerd en werd het grootste deel van de aandelen verkocht aan de Portugese overheid.

Vloot van Air Portugal

De vloot van Air Portugal bestaat uit meer dan 100 vliegtuigen, waaronder Airbus A319, A320, A321, A330, A340 en A350, en Embraer E190 en E195. Air Portugal heeft ook bestellingen geplaatst voor de Airbus A320neo, A321neo en A330neo. De luchtvaartmaatschappij heeft een van de jongste vloten in Europa, met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar.

Bestemmingen van Air Portugal

Air Portugal biedt vluchten aan naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd, waaronder Europa, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Enkele populaire bestemmingen zijn Londen, Parijs, New York, Rio de Janeiro en Beijing. Air Portugal heeft ook een hub op de luchthaven van Lissabon, waar passagiers kunnen overstappen op vluchten naar andere bestemmingen.

Service aan boord van Air Portugal

Air Portugal biedt verschillende klassen aan boord van zijn vluchten, waaronder Economy, EconomyXtra, Business en Executive. Passagiers in Business en Executive hebben toegang tot lounges op de luchthaven en kunnen genieten van een uitgebreide maaltijd en dranken aan boord. Passagiers in Economy en EconomyXtra kunnen tegen betaling maaltijden en dranken bestellen aan boord.

Alle passagiers hebben toegang tot het inflight entertainmentsysteem van Air Portugal, dat films, tv-programma’s, muziek en games biedt. Passagiers kunnen ook gebruik maken van wifi aan boord van geselecteerde vluchten.

Loyaliteitsprogramma van Air Portugal

Air Portugal heeft een loyaliteitsprogramma genaamd Miles&Go. Leden kunnen miles verdienen door te vliegen met Air Portugal en zijn partners, en kunnen deze miles gebruiken voor gratis vluchten, upgrades en andere voordelen. Leden van Miles&Go hebben ook toegang tot exclusieve aanbiedingen en kortingen.

Conclusie

Air Portugal is een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie en biedt vluchten aan naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd. Met een jonge vloot en verschillende klassen aan boord, biedt Air Portugal een comfortabele reiservaring voor passagiers. Het loyaliteitsprogramma van Air Portugal, Miles&Go, biedt ook voordelen voor frequente reizigers. Als u op zoek bent naar een luchtvaartmaatschappij voor uw volgende reis, is Air Portugal zeker het overwegen waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal