Algemeen

Portugal elftal: een overzicht van de geschiedenis, successen en huidige stand van zaken

Het Portugal elftal is een van de meest succesvolle nationale voetbalteams ter wereld. Het team heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren vele successen behaald. In dit artikel zullen we een overzicht geven van de geschiedenis van het Portugal elftal, de belangrijkste successen en de huidige stand van zaken.

Geschiedenis van het Portugal elftal

Het Portugal elftal werd opgericht in 1921 en speelde zijn eerste internationale wedstrijd in 1925 tegen Spanje. In de beginjaren van het team waren de resultaten wisselend en het duurde tot de jaren 60 voordat het team echt succesvol werd.

In 1966 nam Portugal voor het eerst deel aan het WK voetbal. Het team bereikte de halve finales, waarin het werd uitgeschakeld door Engeland. In de jaren 70 en 80 was Portugal minder succesvol, maar in de jaren 90 begon het team weer op te bloeien.

In 2004 bereikte Portugal de finale van het EK voetbal, waarin het werd verslagen door Griekenland. In 2016 bereikte het team opnieuw de finale van het EK, dit keer met succes. Portugal versloeg Frankrijk in de finale en werd voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.

Belangrijkste successen van het Portugal elftal

Het Portugal elftal heeft in de loop der jaren vele successen behaald. Hieronder een overzicht van de belangrijkste successen:

  • Europees kampioen in 2016
  • Halve finalist op het WK voetbal in 1966
  • Finalist op het EK voetbal in 2004
  • Halve finalist op het EK voetbal in 1984 en 2000
  • Winnaar van de Nations League in 2019

Huidige stand van zaken

Het Portugal elftal is momenteel een van de sterkste teams ter wereld. Het team heeft een aantal zeer getalenteerde spelers, waaronder Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva en João Cancelo.

In de kwalificatie voor het WK voetbal van 2022 heeft Portugal het tot nu toe goed gedaan. Het team staat op de tweede plaats in groep A, achter Servië. Portugal heeft nog vier wedstrijden te spelen en zal er alles aan doen om zich te kwalificeren voor het WK.

Naast de kwalificatie voor het WK zal Portugal ook deelnemen aan de Nations League in 2021. Het team zal proberen om de titel te verdedigen die het in 2019 heeft gewonnen.

Conclusie

Het Portugal elftal heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren vele successen behaald. Het team is momenteel een van de sterkste ter wereld en heeft een aantal zeer getalenteerde spelers. Portugal zal er alles aan doen om zich te kwalificeren voor het WK voetbal van 2022 en zal ook proberen om de titel te verdedigen in de Nations League in 2021.

Dit is ook Portugal