Algemeen

Auto huren Portugal: alles wat je moet weten

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het huren van een auto een goede manier om het land te verkennen. Portugal heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. Met een huurauto kun je op je eigen tempo reizen en de mooiste plekjes van het land ontdekken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto in Portugal.

Autoverhuurbedrijven in Portugal

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Portugal, zowel internationale als lokale bedrijven. Enkele bekende internationale autoverhuurbedrijven zijn Hertz, Avis, Europcar en Sixt. Daarnaast zijn er ook lokale bedrijven zoals Guerin, Goldcar en Drive on Holidays. Het is aan te raden om van tevoren online een auto te reserveren, zodat je zeker weet dat er een auto beschikbaar is en je niet voor verrassingen komt te staan.

Leeftijd en rijbewijs

Om een auto te huren in Portugal moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar en/of een minimum aantal jaren rijervaring. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden van het autoverhuurbedrijf goed te lezen voordat je een auto reserveert.

Verzekering

Als je een auto huurt in Portugal, is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade aan derden en is bij de huurprijs inbegrepen. Het is echter aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten, zoals een diefstalverzekering of een verzekering voor schade aan de huurauto. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen wel handig zijn om onverwachte kosten te voorkomen.

Borg

Als je een auto huurt in Portugal, moet je vaak een borg betalen. Dit bedrag wordt geblokkeerd op je creditcard en wordt terugbetaald als je de auto in goede staat terugbrengt. De hoogte van de borg verschilt per autoverhuurbedrijf en hangt af van het type auto dat je huurt. Het is daarom belangrijk om van tevoren te informeren naar de hoogte van de borg.

Brandstof

Als je een auto huurt in Portugal, moet je zelf voor brandstof zorgen. De meeste autoverhuurbedrijven leveren de auto af met een volle tank en verwachten dat je de auto ook weer met een volle tank terugbrengt. Als je de auto niet met een volle tank terugbrengt, worden er extra kosten in rekening gebracht. Het is daarom belangrijk om de tank op tijd te vullen voordat je de auto terugbrengt.

Tolwegen

In Portugal zijn er veel tolwegen. Als je gebruik maakt van tolwegen, moet je tol betalen. Dit kan contant of met een elektronisch tolkastje dat je bij de autoverhuurder kunt huren. Als je geen tol betaalt, riskeer je een boete. Het is daarom aan te raden om van tevoren te informeren naar de tolwegen en de betalingsmogelijkheden.

Parkeren

In de grote steden van Portugal kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Er zijn echter vaak parkeergarages waar je tegen betaling kunt parkeren. In sommige steden zijn er ook blauwe zones waar je alleen mag parkeren met een parkeerschijf. Het is belangrijk om de parkeerregels goed te kennen om boetes te voorkomen.

Conclusie

Het huren van een auto in Portugal is een goede manier om het land te verkennen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven en het is belangrijk om van tevoren goed te informeren naar de voorwaarden en kosten. Met een huurauto kun je op je eigen tempo reizen en de mooiste plekjes van Portugal ontdekken.

Dit is ook Portugal