Algemeen

Colares Portugal: Een verborgen parel aan de kust van Lissabon

Colares Portugal is een charmant dorpje gelegen aan de kust van Lissabon. Het is een verborgen parel die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Colares is vooral bekend om zijn wijn, die al sinds de middeleeuwen wordt geproduceerd. Maar er is meer te ontdekken in dit pittoreske dorpje.

Geschiedenis van Colares Portugal

Colares Portugal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorpje was toen al bekend om zijn wijnproductie. De wijngaarden van Colares zijn namelijk de oudste van Portugal en behoren tot de oudste van Europa. De wijn van Colares werd zelfs geëxporteerd naar Engeland en Rusland.

In de 19e eeuw werd Colares een populaire vakantiebestemming voor de rijke elite van Lissabon. Zij bouwden prachtige villa’s en paleizen in de omgeving van Colares. Veel van deze gebouwen zijn nog steeds te bewonderen.

Bezienswaardigheden in Colares Portugal

Colares Portugal heeft een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht:

 • Wijngaarden van Colares: De wijngaarden van Colares zijn de oudste van Portugal en behoren tot de oudste van Europa. Je kunt hier een rondleiding krijgen en natuurlijk de wijn proeven.
 • Paleis van Monserrate: Dit prachtige paleis is gebouwd in de 19e eeuw en heeft een mix van gotische, islamitische en Indiase architectuur. Het paleis is omgeven door een prachtige tuin met exotische planten en bomen.
 • Kerk van Colares: Deze kerk dateert uit de 16e eeuw en heeft een prachtig barok interieur.
 • Praia das Maçãs: Dit strand ligt op slechts 5 minuten rijden van Colares en is een populaire plek voor surfers.

Activiteiten in Colares Portugal

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden zijn er ook genoeg activiteiten te doen in Colares Portugal. Hieronder vind je een overzicht:

 • Wandelen: Colares ligt in een prachtige omgeving en er zijn genoeg wandelroutes te vinden. Een aanrader is de wandeling naar Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa.
 • Surfen: Praia das Maçãs is een populaire plek voor surfers vanwege de goede golven.
 • Wijnproeven: De wijngaarden van Colares produceren nog steeds wijn en je kunt hier een rondleiding krijgen en natuurlijk de wijn proeven.
 • Paardrijden: Er zijn verschillende maneges in de omgeving van Colares waar je paardrijtochten kunt maken.

Waar te verblijven in Colares Portugal

Colares Portugal heeft een aantal leuke accommodaties waar je kunt verblijven. Hieronder vind je een overzicht:

 • Hotel Arribas: Dit hotel ligt direct aan het strand en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Quinta da Praia das Maçãs: Dit is een charmante bed & breakfast op loopafstand van het strand.
 • Casa da Adraga: Dit is een prachtige villa met zwembad en uitzicht op zee.

Hoe kom je in Colares Portugal

Colares Portugal ligt op ongeveer 30 kilometer ten westen van Lissabon. Je kunt Colares bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Er rijden regelmatig bussen vanuit Lissabon naar Colares. Als je met de auto gaat, kun je het beste de A5 volgen en dan de N247 richting Colares nemen.

Conclusie

Colares Portugal is een verborgen parel aan de kust van Lissabon. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en er zijn genoeg bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Daarnaast kun je hier genieten van de heerlijke wijn en de prachtige omgeving. Colares is nog niet ontdekt door het massatoerisme, dus het is een ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en authenticiteit.

Ratingpost

Dit is ook Portugal