Algemeen

Beach in Portugal: De mooiste stranden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het land staat bekend om zijn heerlijke eten, mooie steden en natuurlijk de prachtige stranden. Portugal heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer en biedt daarmee een grote variatie aan stranden. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Portugal.

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer. Het water is hier kristalhelder en de golven zijn perfect om te surfen. Praia da Rocha is een populaire bestemming onder toeristen en heeft dan ook veel faciliteiten zoals restaurants, bars en hotels.

2. Praia do Guincho

Praia do Guincho ligt in de buurt van Cascais en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door duinen en heeft een lengte van ongeveer 800 meter. Praia do Guincho is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers.

3. Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein strandje dat ligt in de buurt van Lagos. Het strand is alleen te bereiken via een trap van ongeveer 200 treden, maar het uitzicht is het zeker waard. Het water is hier kristalhelder en de rotsformaties maken het strand extra bijzonder. Praia do Camilo is een rustig strand en daardoor perfect voor een ontspannen dagje aan zee.

4. Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van ongeveer 150 meter. Het water is hier kristalhelder en de rotsformaties maken het strand extra bijzonder. Praia da Marinha is een rustig strand en daardoor perfect voor een ontspannen dagje aan zee.

5. Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand heeft een lengte van ongeveer 6 kilometer en is omgeven door hoge kliffen. Het water is hier kristalhelder en de golven zijn perfect om te surfen. Praia da Falesia is een populaire bestemming onder toeristen en heeft dan ook veel faciliteiten zoals restaurants, bars en hotels.

6. Praia do Tonel

Praia do Tonel ligt in de buurt van Sagres en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer. Praia do Tonel is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers.

7. Praia do Amado

Praia do Amado ligt in de buurt van Aljezur en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door duinen en heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer. Praia do Amado is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven. Het strand is ook een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers.

8. Praia da Nazare

Praia da Nazare is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Leiria. Het strand heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer en is vooral populair onder toeristen. Praia da Nazare is ook bekend vanwege de hoge golven die hier voorkomen. In 2011 werd hier zelfs het wereldrecord voor de hoogste golf ooit gesurft.

Conclusie

Portugal heeft een grote variatie aan stranden en biedt voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustig strandje of juist naar een strand met hoge golven om te surfen, Portugal heeft het allemaal. De stranden in Portugal zijn stuk voor stuk prachtig en zeker een bezoekje waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal