Algemeen

Braga Portugal: De stad van de aartsbisschoppen en het religieuze erfgoed

Braga Portugal is een stad in het noordwesten van Portugal en is de derde grootste stad van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een belangrijke religieuze betekenis. Braga is de zetel van de aartsbisschop van Portugal en wordt daarom ook wel de stad van de aartsbisschoppen genoemd. De stad heeft een prachtig historisch centrum met vele kerken en kloosters die getuigen van het rijke religieuze erfgoed van de stad.

Geschiedenis van Braga Portugal

Braga Portugal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad werd gesticht in de 3e eeuw voor Christus en was een belangrijke stad in het Romeinse rijk. In de middeleeuwen werd Braga de zetel van de aartsbisschop van Portugal en groeide uit tot een belangrijk religieus centrum. In de 16e eeuw werd de stad verwoest door een aardbeving en moest opnieuw worden opgebouwd. In de 18e eeuw werd de stad opnieuw getroffen door een aardbeving, maar deze keer werd de stad snel herbouwd.

Bezienswaardigheden in Braga Portugal

Braga Portugal heeft vele bezienswaardigheden die getuigen van de rijke geschiedenis en het religieuze erfgoed van de stad. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden:

Bom Jesus do Monte

Bom Jesus do Monte is een bedevaartsoord dat gelegen is op een heuvel net buiten de stad. Het bedevaartsoord bestaat uit een kerk en een trap met 577 treden die leidt naar de top van de heuvel. De trap is versierd met beelden en fonteinen en is een populaire attractie voor toeristen.

Sé de Braga

De Sé de Braga is de kathedraal van Braga en is gelegen in het historische centrum van de stad. De kathedraal is gebouwd in de 12e eeuw en heeft een prachtige romaanse architectuur. Het interieur van de kathedraal is versierd met prachtige fresco’s en beelden.

Santa Barbara Garden

De Santa Barbara Garden is een prachtig park gelegen in het historische centrum van de stad. Het park heeft een prachtige fontein en is een populaire plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Museu dos Biscainhos

Het Museu dos Biscainhos is een museum gelegen in een prachtig 18e-eeuws paleis in het historische centrum van de stad. Het museum heeft een collectie van kunst en meubels uit de 18e en 19e eeuw.

Cultuur in Braga Portugal

Braga Portugal heeft een rijke cultuur die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft vele festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste festivals en evenementen:

São João Festival

Het São João Festival is een van de belangrijkste festivals van Braga Portugal en vindt plaats in juni. Het festival is ter ere van Sint-Jan en wordt gevierd met vuurwerk, muziek en dans.

Semana Santa

Semana Santa is de heilige week voor Pasen en wordt gevierd met processies en religieuze ceremonies. Het is een belangrijk religieus evenement in Braga Portugal.

Festa de São João do Souto

De Festa de São João do Souto is een festival dat plaatsvindt in de wijk São João do Souto en wordt gevierd met muziek, dans en vuurwerk.

Culinair genieten in Braga Portugal

Braga Portugal heeft een rijke culinaire traditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft vele restaurants en cafés waar u kunt genieten van de lokale gerechten en wijnen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste gerechten en wijnen:

Caldo Verde

Caldo Verde is een traditionele soep gemaakt van aardappelen, kool en chorizo. Het is een populair gerecht in Braga Portugal en wordt vaak geserveerd als voorgerecht.

Bacalhau

Bacalhau is gezouten kabeljauw en is een populair gerecht in Portugal. Het wordt vaak geserveerd met aardappelen en groenten en is een must-try gerecht in Braga Portugal.

Vinho Verde

Vinho Verde is een lichte en frisse witte wijn die geproduceerd wordt in de regio rondom Braga Portugal. Het is een populaire wijn in Portugal en wordt vaak geserveerd bij de lokale gerechten.

Conclusie

Braga Portugal is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een belangrijk religieus erfgoed. De stad heeft vele bezienswaardigheden, festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Het is een stad waar u kunt genieten van de lokale gerechten en wijnen en waar u kunt ontspannen in de prachtige parken en tuinen. Braga Portugal is een must-visit bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en religie.

Ratingpost

Dit is ook Portugal