Algemeen

Camper huren Portugal: de ultieme manier om het land te verkennen

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Een van de beste manieren om Portugal te verkennen is door een camper te huren. Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je optimaal genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Waarom een camper huren in Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom een camper huren in Portugal een goed idee is:

 • Vrijheid: Met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of dure taxi’s.
 • Flexibiliteit: Je kunt je reisroute op elk moment aanpassen. Als je ergens langer wilt blijven, dan kan dat. Als je ergens minder lang wilt blijven, dan kun je dat ook doen.
 • Comfort: Een camper biedt alle comfort die je nodig hebt tijdens je reis. Je hebt een eigen bed, keuken en badkamer. Bovendien hoef je niet steeds je koffer in en uit te pakken, omdat je alles bij de hand hebt.
 • Budgetvriendelijk: Een camper huren kan een budgetvriendelijke optie zijn. Je bespaart op hotelkosten en je kunt zelf koken in plaats van elke dag uit eten te gaan.

Waar een camper huren in Portugal?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een camper kunt huren in Portugal. Hieronder vind je een aantal opties:

 • Indie Campers: Dit is een van de grootste verhuurbedrijven van campers in Portugal. Ze hebben verschillende locaties door het hele land en bieden een breed scala aan campers aan.
 • Portugal by Van: Dit is een kleiner verhuurbedrijf dat zich richt op het verhuren van Volkswagen campers. Ze hebben verschillende locaties in Portugal en bieden ook tours aan.
 • Happy Campers: Dit is een verhuurbedrijf dat zich richt op het verhuren van vintage campers. Ze hebben verschillende locaties in Portugal en bieden ook tours aan.

Wat zijn de kosten van een camper huren in Portugal?

De kosten van een camper huren in Portugal hangen af van verschillende factoren, zoals het type camper, de duur van de huurperiode en het seizoen. Over het algemeen kun je rekenen op de volgende prijzen:

 • Budget camper: vanaf €50 per dag
 • Middenklasse camper: vanaf €80 per dag
 • Luxe camper: vanaf €120 per dag

Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief brandstof en eventuele extra’s zijn, zoals verzekeringen en campingkosten.

Waar kun je kamperen met een camper in Portugal?

Er zijn verschillende opties om te kamperen met een camper in Portugal:

 • Campings: Portugal heeft een groot aantal campings die geschikt zijn voor campers. De meeste campings hebben faciliteiten zoals elektriciteit, water en sanitaire voorzieningen.
 • Wilde kamperen: In Portugal is het toegestaan om wild te kamperen, mits je je aan bepaalde regels houdt. Zo mag je niet kamperen op privéterrein en moet je minimaal 1 kilometer van de bewoonde wereld blijven.
 • Parkings: In sommige steden en dorpen zijn er speciale parkings voor campers. Deze parkings hebben vaak faciliteiten zoals water en elektriciteit.

Wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken met een camper in Portugal?

Portugal heeft veel mooie plekken die je kunt bezoeken met een camper. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • De Algarve: Dit is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Met een camper kun je de verschillende stranden en dorpjes langs de kust verkennen.
 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een must-see. Met een camper kun je gemakkelijk de stad verkennen en de verschillende bezienswaardigheden bezoeken.
 • Porto: Deze stad staat bekend om de portwijn en de historische binnenstad. Met een camper kun je gemakkelijk de stad en de omgeving verkennen.
 • De Douro-vallei: Dit is een prachtig gebied met wijngaarden en rivieren. Met een camper kun je de verschillende dorpjes en wijnhuizen bezoeken.

Conclusie

Een camper huren in Portugal is een geweldige manier om het land te verkennen. Met een camper heb je alle vrijheid en flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt. Bovendien biedt een camper alle comfort die je nodig hebt tijdens je reis. Er zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een camper kunt huren en er zijn tal van mooie plekken om te bezoeken. Of je nu de kust wilt verkennen of de historische steden wilt bezoeken, met een camper kun je optimaal genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal