Algemeen

Car Rental Portugal: Ontdek het land op jouw eigen tempo

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook geen verrassing dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Als je van plan bent om Portugal te bezoeken, is het huren van een auto een geweldige manier om het land te verkennen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over car rental Portugal.

Waarom een auto huren in Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een auto in Portugal een goed idee is. Ten eerste geeft het je de vrijheid om het land op jouw eigen tempo te verkennen. Je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt en je hoeft je geen zorgen te maken over het openbaar vervoer. Bovendien zijn er veel afgelegen plekken in Portugal die moeilijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Een ander voordeel van het huren van een auto in Portugal is dat het relatief goedkoop is. De prijzen voor autoverhuur zijn redelijk en er zijn veel verschillende opties beschikbaar. Bovendien zijn de wegen in Portugal over het algemeen goed onderhouden en is het rijden in het land veilig en gemakkelijk.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in Portugal?

Als je van plan bent om een auto te huren in Portugal, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een geldig rijbewijs hebt. Als je geen EU-rijbewijs hebt, moet je een internationaal rijbewijs aanvragen voordat je naar Portugal reist.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de juiste verzekering hebt. De meeste autoverhuurbedrijven bieden standaardverzekeringen aan, maar het is belangrijk om te controleren of deze voldoende dekking bieden. Overweeg ook om een aanvullende verzekering af te sluiten om jezelf extra te beschermen.

Als je een auto huurt in Portugal, moet je ook rekening houden met tolwegen. Veel snelwegen in Portugal zijn tolwegen en je moet betalen om erop te rijden. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt of dat je een elektronische tolbadge hebt om te voorkomen dat je boetes krijgt.

Welke autoverhuurbedrijven zijn er in Portugal?

Er zijn veel verschillende autoverhuurbedrijven in Portugal, variërend van grote internationale ketens tot lokale bedrijven. Hieronder vind je een lijst met enkele van de meest populaire autoverhuurbedrijven in Portugal:

 • Europcar
 • Hertz
 • Avis
 • Budget
 • Goldcar
 • Guérin

Het is belangrijk om de tarieven en voorwaarden van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt en dat je de auto huurt bij een betrouwbaar bedrijf.

Waar kun je een auto huren in Portugal?

Je kunt een auto huren in Portugal op verschillende locaties, waaronder luchthavens, treinstations en stadscentra. Hieronder vind je enkele van de populairste locaties om een auto te huren in Portugal:

 • Lissabon Luchthaven
 • Porto Luchthaven
 • Faro Luchthaven
 • Lissabon Stadscentrum
 • Porto Stadscentrum
 • Faro Stadscentrum

Als je van plan bent om een auto te huren in Portugal, is het een goed idee om van tevoren te reserveren. Zo kun je ervoor zorgen dat je de auto krijgt die je wilt en dat je niet te veel betaalt.

Wat zijn enkele van de beste routes om te rijden in Portugal?

Portugal heeft veel prachtige routes om te rijden, variërend van kronkelende kustwegen tot bergpassen met adembenemende uitzichten. Hieronder vind je enkele van de beste routes om te rijden in Portugal:

 • De kustweg van Lissabon naar Cascais
 • De Douro-vallei van Porto naar Pinhão
 • De Serra da Estrela-bergpas
 • De Algarve-kustweg van Lagos naar Faro
 • De N2, de langste weg van Portugal

Als je van plan bent om een van deze routes te rijden, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt en dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Sommige van deze routes kunnen smal en bochtig zijn, dus wees voorzichtig en houd je aan de snelheidslimieten.

Conclusie

Het huren van een auto in Portugal is een geweldige manier om het land te verkennen en te genieten van de prachtige landschappen en rijke geschiedenis. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen treft voordat je een auto huurt en dat je de beste deal krijgt bij een betrouwbaar autoverhuurbedrijf. Met een auto kun je Portugal op jouw eigen tempo verkennen en genieten van alles wat het land te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal