Algemeen

Coimbra Portugal: Een stad vol geschiedenis en cultuur

Coimbra is een stad in het midden van Portugal en is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Het is de op twee na grootste stad van Portugal en heeft een bevolking van ongeveer 150.000 mensen. Coimbra is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Europa en heeft een prachtige architectuur en landschap.

Geschiedenis van Coimbra

De geschiedenis van Coimbra gaat terug tot de Romeinse tijd, toen het bekend stond als Aeminium. In de 8e eeuw werd de stad veroverd door de Moren en in de 12e eeuw werd het heroverd door de christenen. In de 13e eeuw werd Coimbra de hoofdstad van Portugal en bleef dat tot de 16e eeuw, toen Lissabon de nieuwe hoofdstad werd.

Coimbra heeft een rijke geschiedenis en heeft veel historische gebouwen en monumenten die nog steeds te zien zijn. Een van de meest opvallende is de Universiteit van Coimbra, die werd opgericht in 1290 en is een van de oudste universiteiten van Europa. Het heeft een prachtige architectuur en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Bezienswaardigheden in Coimbra

Coimbra heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Universiteit van Coimbra

De Universiteit van Coimbra is een van de oudste universiteiten van Europa en heeft een prachtige architectuur. Het heeft een rijke geschiedenis en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het heeft ook een prachtige bibliotheek met meer dan 300.000 boeken.

Conimbriga

Conimbriga is een oude Romeinse stad die ongeveer 16 km ten zuiden van Coimbra ligt. Het is een van de best bewaarde Romeinse steden in Portugal en heeft veel interessante ruïnes en monumenten.

Portugal dos Pequenitos

Portugal dos Pequenitos is een themapark dat is ontworpen voor kinderen. Het heeft miniaturen van Portugese monumenten en gebouwen en is een leuke en educatieve ervaring voor kinderen.

Mosteiro de Santa Clara-a-Velha

Mosteiro de Santa Clara-a-Velha is een klooster dat dateert uit de 14e eeuw. Het werd verwoest door overstromingen in de 17e eeuw en werd pas in de 20e eeuw gerestaureerd. Het heeft een prachtige architectuur en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Cultuur in Coimbra

Coimbra heeft een rijke cultuur en heeft veel festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Festa das Latas

Festa das Latas is een studentenfestival dat elk jaar in oktober wordt gehouden. Het is een van de grootste festivals van Coimbra en trekt duizenden studenten uit het hele land.

Festa de São João

Festa de São João is een religieus festival dat elk jaar in juni wordt gehouden. Het is een van de belangrijkste festivals van Coimbra en heeft veel muziek, dans en vuurwerk.

Fado de Coimbra

Fado de Coimbra is een muziekstijl die alleen in Coimbra wordt gespeeld. Het is een soort fado, maar heeft een unieke stijl en is erg populair in de stad.

Waar te verblijven in Coimbra

Coimbra heeft veel accommodatiemogelijkheden, variërend van budgethostels tot luxe hotels. Hier zijn enkele van de beste opties:

Hotel Astoria

Hotel Astoria is een luxe hotel in het centrum van Coimbra. Het heeft een prachtige architectuur en biedt een prachtig uitzicht op de stad.

Hostel Sé Velha

Hostel Sé Velha is een budgethostel in het centrum van Coimbra. Het is een geweldige optie voor reizigers die op zoek zijn naar een goedkope accommodatie.

Tivoli Coimbra

Tivoli Coimbra is een viersterrenhotel in het centrum van Coimbra. Het heeft een prachtige architectuur en biedt een prachtig uitzicht op de stad.

Hoe Coimbra te bereiken

Coimbra is gemakkelijk te bereiken met de trein of de bus vanuit Lissabon of Porto. De treinreis vanuit Lissabon duurt ongeveer 2 uur en de busreis duurt ongeveer 2,5 uur. De treinreis vanuit Porto duurt ongeveer 1,5 uur en de busreis duurt ongeveer 2 uur.

Conclusie

Coimbra is een prachtige stad vol geschiedenis en cultuur. Het heeft veel bezienswaardigheden en evenementen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon op zoek bent naar een leuke vakantie, Coimbra is een geweldige bestemming.

Ratingpost

Dit is ook Portugal