Algemeen

Fly Drive Portugal: De Ultieme Manier om Portugal te Ontdekken

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een fly drive vakantie in Portugal. Met een fly drive vakantie heb je de vrijheid om op je eigen tempo het land te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een fly drive vakantie in Portugal.

Wat is een Fly Drive Vakantie?

Een fly drive vakantie is een vakantie waarbij je met het vliegtuig naar je bestemming reist en daar een huurauto tot je beschikking hebt. Dit geeft je de vrijheid om op eigen tempo het land te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. Bij een fly drive vakantie in Portugal kun je bijvoorbeeld de prachtige kustlijn verkennen, historische steden bezoeken en genieten van de heerlijke Portugese keuken.

Waarom Kiezen voor een Fly Drive Vakantie in Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom een fly drive vakantie in Portugal een goede keuze is. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

 • Vrijheid: Met een huurauto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt stoppen waar je wilt en zo lang blijven als je wilt.
 • Flexibiliteit: Je kunt je reisroute aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Als je ergens langer wilt blijven, dan kan dat.
 • Ontdekken: Met een huurauto kun je plekken ontdekken die je anders misschien niet zou zien. Je kunt bijvoorbeeld de prachtige natuurparken van Portugal verkennen.
 • Cultuur: Portugal heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Met een huurauto kun je historische steden bezoeken en meer te weten komen over de Portugese cultuur.
 • Ontspanning: Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden en heerlijke klimaat. Met een huurauto kun je de mooiste stranden van Portugal bezoeken en genieten van de zon en de zee.

Wat zijn de Mooiste Plekjes om te Bezoeken tijdens een Fly Drive Vakantie in Portugal?

Portugal heeft veel mooie plekjes die je kunt bezoeken tijdens een fly drive vakantie. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste plekjes voor je op een rijtje gezet:

 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de historische wijk Alfama, het kasteel van São Jorge en geniet van het uitzicht vanaf de Miradouro de Santa Luzia.
 • Porto: Deze stad staat bekend om zijn portwijn en prachtige historische centrum. Bezoek de kathedraal van Porto, de Torre dos Clérigos en maak een boottocht over de Douro rivier.
 • Algarve: De Algarve is een prachtige kuststreek in het zuiden van Portugal. Bezoek de mooie stranden, zoals Praia da Rocha en Praia do Vau, en geniet van de zon en de zee.
 • Sintra: Dit stadje ligt op een half uur rijden van Lissabon en staat bekend om zijn prachtige paleizen en kastelen. Bezoek het Palácio Nacional de Sintra en het Castelo dos Mouros.
 • Évora: Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een rijke geschiedenis. Bezoek de Romeinse tempel, de kathedraal van Évora en de Capela dos Ossos.

Waar moet je op Letten bij het Huren van een Auto in Portugal?

Als je een auto gaat huren in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet:

 • Leeftijd: De minimumleeftijd om een auto te huren in Portugal is 21 jaar. Voor sommige auto’s geldt een minimumleeftijd van 25 jaar.
 • Rijbewijs: Je hebt een geldig rijbewijs nodig om een auto te huren in Portugal. Als je een internationaal rijbewijs hebt, is dat ook geldig.
 • Verzekering: Controleer of de huurauto verzekerd is en wat de dekking is. Het is aan te raden om een all-risk verzekering af te sluiten.
 • Borg: Bij het huren van een auto moet je vaak een borg betalen. Dit bedrag wordt terugbetaald als je de auto in goede staat terugbrengt.
 • Brandstof: Controleer of de huurauto volgetankt is als je hem ophaalt. Bij het inleveren van de auto moet je hem ook volgetankt terugbrengen.

Conclusie

Een fly drive vakantie in Portugal is de ideale manier om het land te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. Met een huurauto heb je de vrijheid en flexibiliteit om je eigen reisroute te bepalen en te genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft. Of je nu de historische steden wilt bezoeken, de prachtige natuurparken wilt verkennen of wilt ontspannen op de mooie stranden, Portugal heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je fly drive vakantie naar Portugal en ontdek dit prachtige land op jouw eigen tempo!

Ratingpost

Dit is ook Portugal