Algemeen

Glamping Portugal: Luxe kamperen in het zonnige zuiden

Glamping is de perfecte manier om te genieten van de natuur zonder in te leveren op comfort. En waar beter dan in het zonnige zuiden van Portugal? Hier vind je talloze glamping opties, van luxe tenten tot boomhutten en zelfs yurts. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste glamping plekken in Portugal.

Luxe tenten

Als je aan glamping denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan luxe tenten. En die zijn er genoeg in Portugal! Een van de mooiste plekken om te verblijven is Ecorkhotel, gelegen in de Alentejo regio. Hier slaap je in een ruime tent met eigen badkamer en terras, omringd door kurkeiken en olijfbomen. Het hotel heeft ook een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

Een andere optie is Tipi Algarve, gelegen in de buurt van de stad Lagos. Hier slaap je in een traditionele tipi, maar dan wel eentje met een kingsize bed en een eigen badkamer. Het terrein heeft een zwembad en een bar waar je kunt genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over de oceaan.

Boomhutten

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is een boomhut misschien wel iets voor jou. In Portugal zijn er verschillende plekken waar je in een boomhut kunt overnachten, zoals Treehouse Lodge in de buurt van Lissabon. Hier slaap je hoog tussen de bomen, met uitzicht over de oceaan. De boomhutten zijn voorzien van alle gemakken, zoals een eigen badkamer en een kitchenette.

Een andere optie is Quinta do Pomarinho, gelegen in de Alentejo regio. Hier slaap je in een boomhut midden in de natuur, omringd door kurkeiken en olijfbomen. De boomhutten zijn voorzien van een eigen badkamer en een kitchenette, en er is een zwembad op het terrein.

Yurts

Yurts zijn traditionele tenten die oorspronkelijk werden gebruikt door nomadische volkeren in Centraal-Azië. Tegenwoordig worden ze ook steeds vaker gebruikt als glamping accommodatie, en ook in Portugal zijn er verschillende plekken waar je in een yurt kunt overnachten.

Een van de mooiste plekken is Vale das Lobas, gelegen in de buurt van de stad Coimbra. Hier slaap je in een ruime yurt met eigen badkamer en terras, omringd door groene heuvels en kabbelende beekjes. Het terrein heeft ook een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Een andere optie is Yurt Retreat Portugal, gelegen in de buurt van de stad Porto. Hier slaap je in een traditionele yurt, maar dan wel eentje met een kingsize bed en een eigen badkamer. Het terrein heeft een zwembad en een bar waar je kunt genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over de oceaan.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar luxe tenten, boomhutten of yurts, in Portugal vind je het allemaal. Glamping is de perfecte manier om te genieten van de natuur zonder in te leveren op comfort, en in Portugal kun je dat doen in het zonnige zuiden. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je glamping vakantie naar Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal