Algemeen

Golfen in Portugal: Een Paradijs voor Golfers

Portugal is een van de meest populaire bestemmingen voor golfers van over de hele wereld. Het land heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een groot aantal golfbanen van wereldklasse. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, Portugal biedt voor elk wat wils.

Waarom Golfen in Portugal?

Portugal heeft een lange golftraditie en is de thuisbasis van enkele van de beste golfbanen ter wereld. Het land heeft meer dan 90 golfbanen, verspreid over de hele kustlijn en het binnenland. De meeste golfbanen zijn ontworpen door gerenommeerde golfarchitecten en bieden een uitdagende en gevarieerde golfervaring.

Portugal heeft ook een mild klimaat, waardoor het het hele jaar door een ideale bestemming is voor golfers. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn en weinig regenval hebben. Dit betekent dat je het hele jaar door kunt golfen zonder je zorgen te maken over het weer.

Bovendien is Portugal een betaalbare bestemming voor golfers. De greenfees zijn redelijk geprijsd en er zijn tal van accommodaties in de buurt van de golfbanen. Of je nu op zoek bent naar een luxe resort of een gezellige bed & breakfast, er is voor elk budget wel iets te vinden.

De Beste Golfbanen in Portugal

Portugal heeft een groot aantal golfbanen van wereldklasse. Hieronder vind je een lijst van enkele van de beste golfbanen in Portugal:

 • Praia D’El Rey Golf & Beach Resort: Deze golfbaan ligt aan de westkust van Portugal en biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. De baan is ontworpen door de beroemde golfarchitect Cabell B. Robinson en biedt een uitdagende en gevarieerde golfervaring.
 • Monte Rei Golf & Country Club: Deze golfbaan ligt in de Algarve en is ontworpen door Jack Nicklaus. De baan biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee en is een van de meest exclusieve golfbanen van Portugal.
 • San Lorenzo Golf Course: Deze golfbaan ligt in de Algarve en is ontworpen door Joseph Lee en Rocky Roquemore. De baan biedt een prachtig uitzicht op de Ria Formosa en is een van de meest schilderachtige golfbanen van Portugal.
 • Oitavos Dunes: Deze golfbaan ligt in de buurt van Lissabon en is ontworpen door Arthur Hills. De baan biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en is een van de meest uitdagende golfbanen van Portugal.
 • Vale do Lobo Royal Course: Deze golfbaan ligt in de Algarve en is ontworpen door Sir Henry Cotton. De baan biedt een prachtig uitzicht op de zee en is een van de meest iconische golfbanen van Portugal.

Golfen in de Algarve

De Algarve is een van de populairste bestemmingen voor golfers in Portugal. De regio heeft meer dan 40 golfbanen en biedt een prachtig landschap en een mild klimaat. Hieronder vind je enkele van de beste golfbanen in de Algarve:

 • Monte Rei Golf & Country Club: Deze golfbaan is al eerder genoemd en is een van de meest exclusieve golfbanen van Portugal. De baan biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee en is ontworpen door Jack Nicklaus.
 • San Lorenzo Golf Course: Deze golfbaan is ook al eerder genoemd en biedt een prachtig uitzicht op de Ria Formosa. De baan is ontworpen door Joseph Lee en Rocky Roquemore.
 • Vale do Lobo Royal Course: Deze golfbaan is ook al eerder genoemd en is een van de meest iconische golfbanen van Portugal. De baan biedt een prachtig uitzicht op de zee en is ontworpen door Sir Henry Cotton.
 • Quinta do Lago South Course: Deze golfbaan ligt in de buurt van Faro en is ontworpen door William Mitchell. De baan biedt een prachtig uitzicht op de Ria Formosa en is een van de meest uitdagende golfbanen van Portugal.
 • Palmares Golf Course: Deze golfbaan ligt in de buurt van Lagos en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De baan is ontworpen door Robert Trent Jones Jr. en biedt een gevarieerde golfervaring.

Golfen in Lissabon

Lissabon is een andere populaire bestemming voor golfers in Portugal. De regio heeft meer dan 20 golfbanen en biedt een prachtig landschap en een rijke geschiedenis. Hieronder vind je enkele van de beste golfbanen in Lissabon:

 • Oitavos Dunes: Deze golfbaan is al eerder genoemd en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De baan is ontworpen door Arthur Hills en is een van de meest uitdagende golfbanen van Portugal.
 • Praia D’El Rey Golf & Beach Resort: Deze golfbaan is ook al eerder genoemd en biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. De baan is ontworpen door Cabell B. Robinson en biedt een gevarieerde golfervaring.
 • Belas Clube de Campo: Deze golfbaan ligt in de buurt van Sintra en is ontworpen door Rocky Roquemore. De baan biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is een van de meest schilderachtige golfbanen van Portugal.
 • Aroeira Golf Course: Deze golfbaan ligt in de buurt van Setúbal en is ontworpen door Frank Pennink. De baan biedt een prachtig uitzicht op de dennenbossen en is een van de meest ontspannen golfbanen van Portugal.
 • Penha Longa Atlantic Course: Deze golfbaan ligt in de buurt van Sintra en is ontworpen door Robert Trent Jones Jr. De baan biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is een van de meest uitdagende golfbanen van Portugal.

Conclusie

Portugal is een paradijs voor golfers. Het land heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een groot aantal golfbanen van wereldklasse. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende golfervaring of gewoon wilt ontspannen op de golfbaan, Portugal biedt voor elk wat wils. Dus pak je clubs en ga op avontuur in Portugal!

Dit is ook Portugal