Algemeen

Portugal Beach: De Mooiste Stranden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het land staat bekend om zijn heerlijke eten, mooie steden en natuurlijk de prachtige stranden. Portugal heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer en biedt daarmee talloze mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Portugal.

Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en heeft een lengte van maar liefst 1,5 kilometer. Het heldere water en de fijne zandstranden maken Praia da Rocha een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Het strand is goed bereikbaar en er zijn talloze restaurants en bars te vinden.

Praia do Guincho

Praia do Guincho ligt in de buurt van Cascais en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door duinen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia do Guincho is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het strand is ook een populaire locatie voor filmopnames, zo zijn er scènes uit James Bond-films opgenomen op Praia do Guincho.

Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de meest fotogenieke stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand wordt omgeven door indrukwekkende kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de heldere zee. Praia da Marinha is een rustig strand en is daardoor perfect voor een ontspannen dagje aan zee. Het strand is ook populair onder snorkelaars vanwege de vele grotten en rotsformaties in de omgeving.

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein strandje in de buurt van Lagos en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia do Camilo is vooral populair onder duikers vanwege de vele grotten en rotsformaties in de omgeving. Het strand is alleen bereikbaar via een trap met meer dan 200 treden, maar het uitzicht is het zeker waard.

Praia do Vau

Praia do Vau is een van de mooiste stranden van de Algarve en ligt in de buurt van Portimão. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia do Vau is een rustig strand en is daardoor perfect voor een ontspannen dagje aan zee. Het strand is ook populair onder surfers vanwege de hoge golven.

Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia da Falesia is een rustig strand en is daardoor perfect voor een ontspannen dagje aan zee. Het strand is ook populair onder wandelaars vanwege de mooie wandelroutes in de omgeving.

Praia do Tonel

Praia do Tonel is een van de mooiste stranden van de Algarve en ligt in de buurt van Sagres. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia do Tonel is vooral populair onder surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het strand is ook een populaire locatie voor filmopnames, zo zijn er scènes uit de film The World is Not Enough opgenomen op Praia do Tonel.

Conclusie

Portugal heeft talloze prachtige stranden en biedt daarmee volop mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist naar avontuur en actie, Portugal heeft voor ieder wat wils. Praia da Rocha, Praia do Guincho, Praia da Marinha, Praia do Camilo, Praia do Vau, Praia da Falesia en Praia do Tonel zijn slechts een greep uit de vele mooie stranden die Portugal te bieden heeft. Plan je volgende vakantie naar Portugal en ontdek zelf de prachtige stranden van dit mooie land.

Ratingpost

Dit is ook Portugal